מעשרות ממתנות חתונה

שלום כבוד הרב
רציתי לדעת איך מחשבים מעשרות ממתנות חתונה
האם עלי להכליל את ההוצאות ואם כן מה מכלילים?

שאלה נוספת: האם ניתן להפריש לחסכון לילד מכספי מעשר, מה בעצם נכלל בהגדרה של כספי מעשר ומה לא
תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

לענין חישוב המעשרות ממתנות החתונה לא ניתן לנכות את הוצאות החתונה, כיון שהמתנות אינן באות כתשלום עבור האוכל וכיוצא בזה, וקיומן וגובהן תלוי בנדבת לב הנותן, וממילא אין קשר בינן לבין הוצאות החתונה.

באופן עקרוני המעשרות מיועדות לצטרות צדקה וחסד, ובפרט להחזקת לומדי תורה עניים. ניתן לתת מהם לבן לצורך נישואיו אולם לא ניתן לחסוך אותם עבורו בזמן שעדיין אינו זקוק לכך, ויש שהקילו בזה באופן שעושים עתה עם הכסף גמ"ח להלוואות, עד שהבן יגדל ויזדקק לאותו הסכום.