מצא כרטיסים נטענים ליד פח האשפה

הבן שלי מצא 3 כרטיסים מתנה של 100 ש"ח כל אחד, של אחד המרכולים המוכרים, (כמו כרטיס ויזה נטען של החנות אבל לא משהו איש על שם מסויים-בלי שם לקוח או מספר), הכרטיסים היו זרוקים ליד פח הזבל ברחוב של החנות, וארוזים בניילון, הוא שאל את אחת הפקידות שעבדה שם והיא אמרה לו שהכרטיסים ריקים. השאלה היא האם אנחנו צריכים להשיב להם את הכרטיסים? הרי יתכן שמדובר על כסף של לקוחות ולא של החברה-החנות,
ואם מחזירים לעובד בחנות, הרי זו רשת ענקית של מרכולים, אפשר לסמוך שזה באמת יגיע לחנות והפקיד או המנהל לא יקח אותם לעצמו? או שפשוט נשמיד אותם וכך לא יהיה גזל? או ניתן לצדקה? או שמותר לנו להשתמש בהם?
נודה לכם לתשובה.
תזכו למצוות כל הכבוד על האתר המבורך.

תשובה:

שלום רב,

יש להשמיד את הכרטיסים או לזרוק אותם בתוך פח הזבל.

מקורות:

אם הכרטיסים לא היו קשורים יחד אין בהם סימן. כמו כן, העובדה שהיו זרוקים ליד פח האשפה מוכיחה שנזרקו בכוונה.
על הצד הרחוק שטעון בהם כסף, אסור להשתמש בהם. משום שהזכות להשתמש בכסף היא רק למי שקיבל אותו כדין ולא למי שמצא את הכרטיס. עיין בערוך השולחן חו"מ סי' סה סעיף ט.