באלו ימים מניחים תפילין?

שלום כבוד הרב , למעשה אני מחלק את השאלה שלי ל-2 שאלות :
1. באילו חגים מותר להניח תפילין ?
2. האם בימי החופש של החגים מותר להניח תפילין ?
אשמח לקבל את תשובתך ועזרתך .
תודה .

תשובה:

שלום רב,

ראשית אני רוצה לתקן את נוסח שאלתך… יש ימים שחייבים להניח תפילין ויש ימים שאסור להניח תפילין. ההגדרה "אלו ימים מותר" אינה מדוייקת..

בכל ימות השנה מניחים תפילין למעט: שבתות, ראש השנה, יום כיפור, סוכות, חול המועד סוכות, שמחת תורה, פסח, חול המועד פסח, שבועות. כלומר, חנוכה ופורים מניחים תפילין כרגיל.

יש לציין שיש קהילות בחו"ל, בעיקר אשכנזיות שמניחים תפילין גם בחול המועד סוכות וחול המועד פסח, אולם בארץ זה לא נהוג כלל.

פורים שמח!