פניה לאגודה לתרבות הדיור נגד מי שאינו משלם וועד בית

אנו גרים בבניין בו ישנה דירה של אדם המשכיר את דירתו מידי פעם. לאחרונה כבר כמה חודשים שהדירה עומדת ריקה ללא שוכרים.
בשלושת השנים האחרונות בעל הדירה לא שילם את חלקו עבור הוצאות וועד הבית ולא השוכרים ששהו מידי פעם בדירתו. בקשות חוזרות ונשנות של הוועד לקבלת הכסף נענו בשלילה.
האופציה היחידה שנשארה לקבל את הכסף הינה פניה לאגודה לתרבות הדיור שתפעיל עו"ד מטעמם בנושא לצורך גביית החוב.
ברצוני להבהיר שמדובר בבעל דירה שאינו שומר מצוות (לעת עתה), כך שמן הסתם לא יקבל מרות של פסיקת רב.
האם ניתן לפנות לתרבות הדיור לצורך הסדרת החוב?
מודה מראש על תשובתכם בנדון.

תשובה:

שלום רב,

ניתן לפנות לאגודה לתרבות הדיור, ללא חשש.

מקורות:

יש מתירים לתבוע בבית משפט אדם שאינו שומר תו"מ. יש מתירים לתבוע אצל המפקח על בתים משותפים (הגוף המשפטי היחיד לתביעות של מס וועד בית) גם מי ששומע לבית דין. אמנם, יש חולקים על היתרים אלו, אבל במקרה זה שמדובר רק מחשש תביעה של אדם שאינו שומר תו"מ אצל המפקח ודאי שאין לחשוש.

לעניין דייר שדירתו הייתה ריקה במשך מספר חודשים עיין עלון המשפט גליון 42 עמוד 6 תשובה ז וגליון 44 עמוד 6 תשובה ז. אבל בשכונות מעורבות ודאי שהחוק קובע ואין שינוי דין בדירה ריקה.