איך עושים תשובה על ראיית דם בשעת תשמיש?

שלום כבוד הרב,
אני נוטלת גלולות באופן קבוע, לאחר יומיים הוסת טרם הופיעה, בדקתי את עצמי כמה פעמים וראיתי שאני נקייה ובאתי במגע עם בעלי. בסוף המגע ראיתי שאני מדממת ופרשתי מיד. מאז אני ביסורי מצפון קשים, מה עלי לעשות? לקחתי על עצמי ביום למחרת לצום במשך כל היום, האם זה מספיק או שיש עוד משהו שעליו לעשות כדי לכפר על עווני?

תשובה:

שלום רב.

אכן המקרה מצער מאוד, שכן יומים אחרי סיום נטילת הגלולות בודאי היה עליך לחשוש לדימום. הרמ"א בסוף סימן קפה מביא סדר שלם של תשובה בענין דומה, הכולל 40 תעניות וכו'. למעשה, כיון שנחלשו הדורות אין להתענות ממש אלא לפדות את התעניות בכסף לצדקה. המקובל הוא שפדיון התעניות נעשה כפי ערך הארוחות ביום, ומשתנה מאדם לאדם לפי מעמדו הכלכלי. נראה שהשיעור הוא כ30 – 40 ש"ח ליום עבור שניכם. יום אחד כבר התענית.

עיקר העיקרים זה החרטה על העבר והקבלה לעתיד.

בהצלחה רבה ושלא תדעו עוד צער.