חתונה לאחר לג בעומר

שלום רב

האם יש בעיה להתחתן ב 27.5.14 למרות שזה עדיין ספירת העומר כל שכן זה אחרי לג בעומר.
בתודה מראש!

תשובה:

שלום רב,

הספרדים נוהגים להתחתן מיום לד בעומר. ואילך, כלומר כולל התאריך הנ"ל. באשכנזים יש הרבה שלא נוהגים להתחתן כל ימי העומר, מלבד יום ל"ג בעומר.

מקורות:

ראה שו"ע או"ח תצב סעי' ב'. שנוהגים שלא לישא אישה עד ל"ג בעומר.

ובט"ז סק"ב כתב שהמנהג שלא לישא כלל מפסח עד עצרת ורק לענין תספורת נוהגין היתר אחר ל"ג בעומר וביאר כי הטעם משום תלמידי ר"ע דפסקו למות בל"ג בעומר. ומכאן ואילך מותר. אולם בגלל גזירות תתנ"ו והגזירות של מסעי הצלב נוהגין אבילות אך ורק לענין נישואין גם לאחר ל"ג בעומר עד שבועות. ומנהג זה נתקבל היום בהרבה קהילות.