חתונה בחודש ניסן

שלום רב.
אחי אשר אינו שומר תורה ומצוות לעת עתה בשעה טובה מתחתן.
הוא מתחנן להתחתן ב 22 באפריל 2014 או 29 לאפריל 2014 שהינם ימי ספירת העומר.
בבירור עם הרבנות של גבעתיים ושל תל אביב נאמר לו שאין בעיה להתחתן בימים אלו.
האם זה נכון ? מה הדין ?
יש לציין שהוא והכלה ספרדיים.
בתודה מראש!!

תשובה:

שלום רב,

תאריכים אלו חלים בעיצומם של ספירת העומר. 22.4.14 יוצא ביום כ"ב ניסן – יום לאחר חג הפסח. ו29.4.14 יוצא ביום כט ניסן. הספרדים נוהגים שלא להתחתן בתאריכים אלו. וכך גם רוב האשכנזים בארץ. אכן יש קצת מהאשכנזים שנוהגים אבלות בימי ספירת העומר בין ר"ח אייר לשבועות. ולפי מנהג זה ניתן להתחתן בימים אלו. אולם כאמור, לדעת הספרדים לא ניתן להתחתן בימים אלו.

למרות, שביום כט ניסן בערב לאחר צאת הכוכבים – לפי אופק ת"א – 19.46 (שעון קיץ) כבר חל ר"ח אייר ויש אשכנזים שבר"ח אייר מתחנתים ראה כאן. אולם הספרדים גם בר"ח אייר לא מתחתנים.

מקורות:

שו"ע או"ח סי' תצג סעי' א': "נוהגים שלא לישא אשה בין פסח לעצרת עד ל"ג לעומר, מפני שבאותו זמן מתו תלמידי רבי עקיבא".