וסתות לאשה שנוטלת גלולות לדחיית וסת

שלום כבוד הרב

המצב:
אשתי עם התקן מירנה (שהונח לפני כמה חודשים) הגורם כתמים, ולפני כמה ימים התחילה לקחת גלולות פרימולוט נור לדחיית המחזור, כיוון שאנו טסים שבוע הבא לחתונה בחו"ל, ואיננו רוצים להיות אסורים.

אתמול (ב') היה עונה בינונית, והחשש הוא שהבדיקה תצא לא טובה ותאסר,
כידוע עד שלא נעשה בדיקה זו אין להיות יחד,
עדיין לא עשתה כל בדיקה.
שאלתי היא
א: האם מותר לא לבדוק, לא נוכל להיות יחד, אך לפחות לא נהיה אסורים, דבר שיקל בכל המסע והטיסות.
ב: בגלל שלוקחת גלולות אולי נחשבת מסולקת דמים, ויש מקום להקל במשהו?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

אם הוכח אצלכם שהכדורים אכן מונעים את המחזור באופן מלא, אין צורך כלל להתחשב בעונה הבינונית, והכל מותר.

נסיעה טובה ובהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מה הכוונה מונעים את המחזור באופן מלא?
    האם לאחר 15 יום של נטילת פרימולט נור בשעת חופשה זוגית (מהיום ה-18 לוסת-2 כדורים בבת אחת) הופיעו כתמים חומים גדולים על פד שחור-עם הרגשה שמופיעה גם במקריםמ אחרים –
    זה בסדר?
    {באותה שעה היו גם כתמים בהירים על מגבת לבנה-שאלנו רב דרך המייל על עניין זה וטען שלפי תיאור הדברים אין הדבר מטמא.}
    איני רגועה ומעונינת לדעת שהיינו מותרים.
    ??

  2. כתם חום בהיר ללא כל גוון אדום אינו מטמא בדרך כלל, אולם בגוון כהה כבר צריך להראות לרב. באופן כללי, אחרי שבועיים של כדורים גם אם את עדיין טהורה יש כאן מקום לחשש שמשהו מתחיל וכדאי להמנע עד שהדברים מתבררים.