ציצית שיש קרע באחת מקרנותיה /תפילין שנפלו

1)האם יש בעיה עם טלית קטן(גופית ציצית),שהריבוע הרקום בסוף הבגד (יש 4 כאלו ובמרכזם נמצא הפתיל ויוצא אל מחוץ לבגד)נקרה קצת היות וכנראה לא תפור ברמה טובה.ואז נוצר מצב שיש קרעים בטלית קטן בין הבגד עצמו לריבועים האלה.האם זה פוסל את הציצית או שאין בעיה כך?
2)מה דין תפילין,או מזוזה (וכן קלפי קודש ומגילות)שהוכנסו למקום טמא כגון שירותים וכד' האם הם נפסלים?
3)אם התפילין נמצאים בתוך קופסא של תפידנית וכשהאדם החזיק בידו את הקופסא הלבנה הפנימית ע"מ להוציא את התפילין עוד כשהיא סגורה היא נפלה מידו.מה עושה במקרה כזה?(האם צריך צדקה וכו' וכמה)

תשובה:

שלום רב.

1. כל עוד הקרן מחוברת לבגד בצידה השני היא חלק ממנה והציצית כשרה.

2. התפילין אינם נפסלים, אבל כמובן איסור מוחלט הוא להכניסם לשם.

3. יש לתת צדקה, אין סכום מסויים אפילו מעט מספיק.