ניתוח קיצור קיבה

אני במשקל גבוה יותר מ- 130 ק"ג. שמעתי שעל פי ההלכה ניתוח קיצור קיבה אסור לפי דעת ר' עובדיה יוסף!!!
היום יש ניתוח חדש שנקרא שרוול שעושים ארבע חתכים קטנים בבטן ומבצעים את הניתוח בצורה טלסקופית.
האם על פי ההלכה הניתוח מותר או אסור???
תודה רבה!

תשובה:

שלום רב,

אין הלכות בניתוח שרוול או בקיצור קיבה. לא שמעתי מעולם את דעתו של מרן הגר"ע יוסף זצ"ל, ואני מתקשה להאמין שהוא אמר דבר כזה באופן כללי. אין ספק שהבריאות זה דבר חשוב ביותר. כפי שהאריך הרמב"ם בהלכות דעות. עד כמה שידוע לי ניתוח לקיצור קיבה אינו דבר של מה בכך, יש אנשים שעברו ניתוח כזה, ולא קמו כפי שנכנסו לניתוח. אבל גם להשאר במצבך הנוכחי אני מבין שהוא לא דבר פשוט. לכן כל מה שעליך לעשות הוא לשמוע את דעתם של הרופאים או המומחים, ואם הם אומרים לך שניתוח כזה או אחר זה בשבילך חובה. עליך לעבור את הניתוח.

בברכת והסרותי מחלה מקרבך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. באופן עקרוני אין חיוב קבורה לאיבר הבא מאדם חי, אולם המנהג לקוברו כדי שלא יבואו כהנים להטמא על ידו. אולם כמובן לא קוברים אותו יחד עם האדם עצמו, אלא באותה שעה בה נכרת. בחלק מאיבר לא נהגו לקבור.

    ראה בהרחבה רבה בשו”ת ציץ אליעזר ח”י סימן כה פרק ח מדברי הפוסקים בזה. ותורף דבריו, שהואיל וחיוב הקבורה הוא משום כפרה או שלא יבוא האדם לידי בזיון, שני טעמים אלו אינם שייכים בקבורת איבר בודד.