מטבעות כסף הנמצאות בשואב אבק לאחר ניקוי רכבים

אני עובד בשטיפת וניקוי רכב.
חלק מפעולת ניקוי הרכב כוללת ניקוי פנים הרכב בשואב אבק..
יוצא לפעמים שאנחנו שואבים בטעות כסף שנמצא ברצפת הרכב בכל מינו מקומות צרים ונסתרים.
כמובן שאני לא שואב את הכסף בכוונה תחילה שזה הרי גזל גמור!!
אם אני רואה את הכסף אני פשוט מרים אתו ושם אותו באחד התאים ברכב
אך בסוף היום כשאני מרוקן את השואב אבק, אני כמעט תמיד מוצא בו כסף. החל מאגורות בודדות ועד עשרות שקלים..
רציתי לדעת מה דין הכסף הזה?
האם מותר לי לקחת אותו לעצמי?
אם לא, מה לעשות בו?

(חשוב להבהיר שאין לי אפשרות להחזיר את הכסף לבעל הרכב שהרי באים מספר אנשים ביום ואני לא יודע ממי שאבתי כסף וכמה שאבתי.)

תשובה:

שלום רב,

אם אתה ספרדי אתה רשאי לקחת את הכסף לעצמך.

אם אתה אשכנזי תצטרך לשמור את הכסף עד שיבוא אליהו הנביא ויורה לך למי להחזיר.

מקורות:

אין סימן בכסף, אבל הבעיה היא שהכסף הגיע ליד העובד לפני ייאוש. שהרי כאשר הכסף עדיין נמצא ברכב לא מועיל ייאוש, כיון שאין ייאוש מועיל כאשר החפץ נמצא ברשות הבעלים, וכמו שכתב הרמב"ן במלחמות ה' ב"מ דף יד ע"ב. וכאשר הכסף נכנס לתוך השואב, הרי זה באמצעות הגבהה בכוח העובד.
לעניין דבר שאין בו סימן שהגיע ליד המוצא לפני ייאוש, דעת הרמב"ם והשו"ע בחו"מ סי' רס סעיף ט וכפי הסבר הש"ך שם בס"ק כו, שיכול ליקח לעצמו, אלא שאם ימצא את המאבד יהיה חייב להחזיר לו. ודעת הרמ"א שם סעיף י שיהא מונח עד שיבוא אליהו.