מלחמת היצר

אדם שפגם בעיניו ובבריתו מגיל צעיר בגלל החברה שהוא הסתובב עימה. ועכשיו כשהוא רוצה לחזור בתשובה. איך הוא עושה זאת. אם המקווה לא מטהרת אותו לגמרי מחמת כול התמונות התועבה שהוא הסתכל. לימוד התורה שהיא כמו מקווה ששורפת את הקליפות גם כן לא יכולה לעזור מחמת שאין לא חשק. הוא לא יכול להניח תפילין מחמת שהיצר הרע מכניס לא את התמונות הללו באמצע שיא הקדושה שהוא נמצא.
אני מאוד הודה לך כבוד הרב אם תוכל למצוא לי פתרון

תשובה:

שלום רב.

הדרך היחידה היא פשוט להסיח את הדעת מהנושא הזה ולעסוק בתורה ובמצוות. המלחמה הגדולה היא ההתמודדות, להוסיף עוד בלימוד תורה, גם אם אין חשק כמה דקות אדם יכול להכריח את עצמו ללמוד. ולאחר שהוא מתרגל ללמוד בדקות אלו תמיד יוכל להוסיף עוד כמה דקות. להרבות בקדושה ובהתבוננות בגדלות ה' יתברך והאמונה בו, ובזה יטהר הלב. כמה שתתקרב יותר לה' יתברך באמונה חזקה יותר ותרבה בדברי קדושה, כך השפעת המעשים הרעים שעשית בעבר תתמעט עד שבעז"ה תעלם.

ראה, החיים הם מלחמה, מלחמת היצר, לכל אדם יש את ההתמודדות שלו ואף אדם אינו פטור בלא כלום. כולם מסביבך נאבקים במלחמתם שלהם ובנסיונות המיוחדים להם, אתה חייל אחד מיני רבים בצבאו של הקב"ה, ובעז"ה נעשה ונצליח!