הטלוויזיה יוצאת מהבית, איך להסביר לילדים?

שלום,
ב"ה חזרנו בתשובה לפני כמה שנים, ובתהליך הזה, התחזקנו מספיק כדי להוציא את הטלוויזיה מביתנו. השאלה איך נוהגים/מסבירים לילדים שכבר התרגלו להסתכל בטלוויזיה ברמה יומית(ילדות בת 4-3) שאין יותר טלוויזיה ולא תחזור. האם צריך לעשות את זה בהדרגתיות?

תודה

תשובה:

שלום רב.

ראשית אני רוצה לברך אתכם על ההחלטה היפה. יהי רצון שבזכות זאת תזכו לראות הרבה נחת ושמחה מהילדות החמודות.

לעצם הענין, נראה לי שילדות בגיל הזה עדיין מקבלות את הדברים ברמה הפשוטה ביותר. וכאשר ההורים אומרים בבטחון שהטלויזיה היא דבר לא טוב וברוך ה' הוצאנו אותה מהבית, הם מקבלים את זה. אפשר גם לחגוג את האירוע עם כמה ממתקים מיוחדים והפתעות נחמדות. אם אתם מראים שמחה בהחלטה כך זה יתקבל גם אצל הילדות.

בהצלחה רבה וכל הברכות.