הפסק בין תפילין של יד לתפילין של ראש

אם בין הנחת תש"י לש"ר נפל הנרתיק האם מותר [צריך] להגביהו משום הפסק. שאלתי על. א. הכיס של הבתים. ב. הבית [מפלאסטיק] לתפילין ג. ה"שיידל" של הש"י.

תשובה:

שלום רב.

נראה שעדיף להמתין עד לאחר הנחת התפילין של ראש, אולם בדיעבד אינו חוזר ומברך אלא אם כן הפסיק בדיבור.

מקורות:

בס' פסקי תשובה סי' י"ד הביא בשם האדר"ת שסבר שאין ראוי לסדר את השרוול על גבי התפילין של יד עד לאחר גמר ההנחה. וראה קצות השולחן סי' ח סעי' יא, שעדיף להמנע מהפסק עד גמר הכריכות של האצבע.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אבל כתוב שמזה שהם סמוכים בתורה אסור להפסיק, שהרי אפי' בתפילין דרש"י נ"ל שזה הטעם, ולא הברכה שבשו"ע בהלכות ברכות כתוב שאין להפסיק בין ברכה לעשי' אבל לא הזהיר כ"כ כמו בתפילין?

  2. במשנה ברורה מבואר שבתפילין של רש"י החמירו יותר בגלל שיש הפסק בברכה, ראה סי' כה ס"ק לד. משום כך חילקתי מסברא כנ"ל אף שיש מקום להחמיר גם בתפילין של ר"ת.