אכל לחם ממולא בבשר ואין כזית בלחם לבד, מה מברך?

האם אם יש איזהשהו לחם ממולא בכל מיני דברים ואכל פחות מכזית לחם אבל בהצטרפות שניהם יש כזיתת האם עליו לברך ברכת המזון. [בבקשה לפרט השיטות אם יש]

תשובה:

באופן זה אין לברך ברכת המזון, אלא בורא נפשות. השאלה תהיה כאשר הוא אוכל חצי כזית פת וחצי כזית פירות שבעת המינים, באופן זה נחלקו הדעות אם מברך ברכה מעין שלוש או בורא נפשות.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' רי ס"ק א, קיצור שו"ע סי' נט ס"ק יא, ודרך החיים דיני ברכות הנהנין סעי' כו.