תפילת תשלומין

שלום רב,
שבוע שעבר היה לי מקרה שלילה אחד לא התפללתי תפילת ערבית ונזכרתי באמצע שקיימתי מצוות עונה, ואחרי המצוה כשעדיין שכבתי נזכרתי עוד פעם והיה לי קשה לקום, אז שמתי לי שעון מעורר לעוד שעתיים כדי לקום ולהתפלל, בפועל לא שמעתי את השעון ולא קמתי, בבוקר הסתפקתי אם זה נחשב פשיעה או אונס מה שלא התפללתי, וממילא אם אני יכול להתפלל תשלומין או לא, ובסוף לא התפללתי,
רציתי לדעת האם נהגתי כשורה או לא? (יש לציין שבמעמקי לבי ידעתי ששאני לא יקום שעתיים אחרי)
תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

נראה שבמקרה כזה שברור היה לך שלא תתפלל ערבית באותו יום נחשב הדבר כפשיעה ומזיד גמור ולא ניתן להתפלל תפילת תשלומין.