מנורת חנוכה לשימוש לנרות שבת

כבוד הדינים,
ירשתי מאימי ז"ל מנורת חנוכה ממזרח אירופה שנחשבת לסוג המנורות שהבעש"ט השתמש בהן ויש הקוראים למנורה מנורת הב"עשט. יש בה שני שמשים. אימי ז"ל ספרה לי שבמשפחה שלה השתמשו במנורה גם להדלקת נרות שבת וחג. האם אני יכולה להשתמש במנורה להדליק נרות של שבת? האם אתם יודעים משהו על מנורת הבע"שט? מהאם אתם עונינים לראות צילום של המנורה?
בשורות וישועות,

תשובה:

שלום רב.

אין כל איסור להשתמש במנורה כזו להדלקת נרות שבת, אין קדושה בחנוכיה, אלא שאין לזורקה בבזיון. אדרבה, כך תוכלי לקיים בה מצוות נוספות מלבד הדלקת נרות חנוכה. אכן שמעתי על קיומן של מנורות בעלות כינוי זה אך לא ידוע לי מקור הדברים, נשמח מאוד לראות צילום של המנורה.
בהצלחה.