הדלקת נר חנוכה בשמן למאור מארץ ישראל, או בשמן מחו"ל הראוי לאכילה

היה לי אפשרות בחנוכה להדליק בשמן מארץ ישראל למאור או בשמן מחו"ל שראוי לאכילה מה עדיף?תודה

תשובה:

שלום רב.

שאלתך נחמדה. נראה לי, שאף על פי שיש מגדולי החסידות שהקפידו להדליק בשמן מארץ ישראל [כך ידוע שנהג רבי ירחמיאל מקוז'ניץ] מכל מקום כיון שאין לכך בסיס הלכתי אלא ענין של חיבוב מצוה בלבד, יש מקום להעדיף שמן הראוי לאכילה שבא מחו"ל, שכן יש מהפוסקים שסברו, שבאופן זה השמן דומה יותר לאותו שמן שדלק במקדש ויש בכך הידור מצוה [כך פורסם בשנים האחרונות בשם הגרי"ש אלישיב].