הכשרת רשת אפייה ותבניות

רשת ותבנית של תנור שנעשה בהם שימוש ולא ידוע אם זה בשרי או חלבי או פרווה כיצד ניתן להכשירו לפרווה

תשובה:

שלום רב.

אני מבין משאלתך שאין ספק שכלים אלו כשרים, אלא שלא ידוע אם הם חלביים או בשריים. לפיכך, דרך הכשרתם לנקותם היטב היטב, ולאחר מכן להכניסם לתנור כשהתבנית אינה מונחת על הרשת ממש, ולהפעילו על חומו המירבי כחצי שעה עד שעה. דבר זה יעשה לאחר שלא השתמשו בכלים אלו 24 שעות.

בהצלחה.

מקורות:

ראה ס' הכשרות פ"א סעי' לז שכלים אלו טעונים ליבון חמור – עד שיאדימו יעלו ניצוצות וזה אינו נעשה באופן האמור, לפיכך אין להקל בזה אלא באופן שלא השתמשו בהם 24 שעות שבלאו הכי בליעתם אינה אוסרת את התבשיל.