תחב כף בשרית שאינה בת יומה לבצל פרווה

כף בשרית שאינה בת יומה שהכניסוה למחבת חם פרווה שבתוכו בצל מטוגן, מה דינם של המחבת והבצל? האם הם הפכו לבשריים?

תשובה:
שלום רב.
הדבר תלוי בזמן בו הכניסו את הכף לבצל, אם הוא היה עדיין חריף, הבצל נעשה בשרי, ולענין המחבת יש לדון, שכן במקרה שהיא עשויה טפלון וקלה לניקוי די בניקוי לבד והיא נעשית פרווה, אולם, במקרה שיש עליה שומן שרוף וכיוצא בזה ולא ניתן לנקותה כראוי אפשר שהיא נעשית בשרית, וכדאי להראותה למורה הוראה. אם תחבו את הכף לבצל לאחר שכבר היה מטוגן כראוי ואינו חריף, הואיל והכף אינה בת יומה הכל נשאר פרווה.

מקורות:
ראה רמ"א יו"ד סי' צה סעי' ב.