מאכל פרווה בסיר בשרי לארוחה חלבית /יעוץ

לפני שנה אבד לביתי מעיל חדש שקניתי בכסף רב ליד הבית שאותו שכרנו מיד שאבד חיפשו בבתי השכנים ושאלנו אנשים אך לא נמצא לאחרונה זה מספר פעמים רואה אני את המעיל החדש של ביתי על אחת הבנות בוודאות המעיל הוא זה שאבד איך עלי לנהוג לפי ההלכה האם עלי לפנות ישירות לאם הילדה מה עלי לעשות הענין מפריע לי תודה
שאלה נוספת סיר בשרי שלא היה בשימוש שבוע מותר לבשל בו דגים לסעודה חלבית לפי אשכנז תודה מראש

תשובה:

שלום רב.

א. בנוגע למעיל, אינני בטוח כלל שאכן זהו המעיל שקנית לביתך, אני משוכנע שהמפעל שמצייצר מעילים אלו עשה ליין שלם והמוני אנשים מסתובבים עם אותם המעילים. אולם, כמובן תוכלי לשאול אותה בעדינות אם במקרה יכול להיות שביתם החליפה מעיל בשנה החולפת ומעיל זה שהיא לובשת בטעות כמובן איננו שלה. עשי כהבנתך, העיקר שלא לפגוע לחינם ולבוא לידי מריבה.

ב. אין כל בעיה לבשל מאכל פרווה בכלי בשרי שלא בושל בו בשר ב24 שעות האחרונות עבור ארוחה חלבית, ומותר גם לאכול את הדג עם חלב ממש, אולם, לכתחילה אין לבשל את הדג על מנת לאוכלו עם חלב ממש [אולם, כדי לאוכלו באותה ארוחה מותר אף לכתחילה].

מקורות:

ראה שו"ע יו"ד סי' צה סעי' ב.