קטן שהזיק מוצר שיש עליו אחריות מהיצרן

שלום וברכה.

ידוע הדין שקטן שמזיק פטורים ההורים מעיקר הדין לשלם. בני הקטן בן ה- 4 גרם לנפילה של מוצר שיש לי עליו אחריות של שנה. האם מותר לי למסור את המוצר לתיקון במקרה שייתכן שאין אחריות במקרה שכזה (של נפילה)?

תודה רבה, ותזכו למצוות

תשובה:

שלום רב,

ברור שאין אחריות במקרה כזה. גם אם נניח שאין אחריות להורים על נזקים שהילד עושה מחוץ לבית, אבל ודאי שאין אחריות לאחרים אם הבן הזיק להורים. גם אם ההורים הכניסו לביתם חפץ לשמירה וילדם הזיק לחפץ, הרי הם חייבים באחריות כלפי בעל החפץ, משום שלא מנעו מהילד גישה, כל שכן שלא מגיע להם אחריות מהמוכר.

מקורות:

לעניין קטן שהזיק עיין בתשובה כאן אות ד. לעניין שומר חינם שמסר את החפץ לבנו הקטן, עיין שו"ע חו"מ סי' רצא סעיף כא.