לפטר גרפיקאית על בסיס התנדבות לאחר חופשת לידה

לכבוד הדיינים החשובים שלו' וברכה. ותודה על התשובות.
אני עורכת עיתון חודשי לקהילה מסוימת בהתנדבות, הגרפיקאית שעורכת את העיצוב הסופי הייתה אמורה ללדת ולכן ביקשתי להקל מעליה ולהעביר את העריכה למישהי אחרת בשלושת החודשים של "חופשת הלידה".
אני הייתי משלמת לגרפיקאית מכיסי הפרטי מאתיים ש"ח לחודש על אף שזה לא מתחיל להיות המחיר שעולה דבר כזה ואת השאר היא עשתה בהתנדבות.
הגרפיקאית החדשה העלתה את רמת העיתון במספר דרגות בגרפיקה חדשה ועדכנית בעוד שהגרפיקאית הראשונה הייתה רק בסיסית,
לאחר חודש פנתה אלי הגרפיקאית הראשונה בבקשה להחזיר לידיה את העיצוב של העיתון וטענה שכאשר בקורות חיים שלה היא מציינת שהיא מעצבת עיתון זה בעל משקל וזה מאפשר לה למצוא עבודה ביתר קלות. (היום היא עובדת משעה 10-5)
האם מן הדין עלי להחזיר את עיצוב העיתון.
והאם לפנים משורת הדין יש להחזיר לה (יש לציין שהיא נשואה לאברך ויש לה שלושה ילדים ומצד שני הגרפיקאית החדשה בת ת"ח)
האם טובת הציבור קודמת.
האם יש לי מחוייבות כלפיה אפילו שלא נכתב בינינו שום דבר ובתחילה היה מדובר שהכל יעשה בהתנדבות.

תשובה:

שלום רב,

מותר לפטר, אבל כמובן חייבים לשלם פיצויים (חודש לשנה).

נראה לי שטובת הציבור עדיפה על טובת הגרפיקאית הראשונה, מה גם שמדובר בשכר אפסי שלא מוסיף הרבה לכלכלת הבית, ואף את שמה היא לא מאבדת, שהרי היא מוכרת כמעצבת העיתון לשעבר.

מקורות:

לפי חוק עבודת נשים סעיף 9 לא ניתן לפטר תוך 60 מהחזרה מחופשת לידה אלא באישור ממשרד העבודה שהפיטורין הוא בגלל סיבות אחרות. אבל במקרה זה שמדובר בשכר נמוך מאוד, לא נראה שיש צורך בהליך פורמלי זה.

עובד שמקבל משכורת כל חודש ניתן לפטר בסוף כל חודש, עיין עלון המשפט גליון 31.