כמה לשלם וועד בית לאחר פיצול דירות

בנין שיש בו 10 שכנים, אחד מהשכנים הרחיב את הדירה שלו ופיצל אותה כדי לעשות יחידת דיור חדשה, כשאת הדירה השניה הוא משכיר לשוכר כדירת מגורים בהסכמת כל דיירי הבנין.
שאלות:
1) האם השוכר של יחידת הדיור החדשה חייב לשלם דמי "ועד בית" על נקיון ותחזוקה על הדירה שלו שבאה מפיצול של דירה אחרת (דירת המפצל) שממילא משלם ועד בית?

2) האם השוכר של יחידת הדיור החדשה המפוצלת חייב לשלם על תיקונים של גג הבנין, כמו זפת איטום בחורף וכדומה, כמו כל דייר, או מכיון שהוא בא מכח דירה מפוצלת מספיק לשלם פעם אחת לשתי הדירות שפוצלו מדירה אחת?

תודה

תשובה:

1) יש לשלם 150% על שתי הדירות יחד. אני מניח שהדירה המושכרת היא דירה קטנה לזוגות צעירים, אם כן השוכר של דירה זו חייב לשלם 50%.

2) אין צורך לשלם יותר בגבייה מיוחדת עבור תיקונים.

מקורות:

1) עיין עלון המשפט גליון 42 עמוד 5 תשובה ג ובגליון 44 עמוד 5 תשובה ג.

2) כן מסתבר. יש לציין שאף אם הייתה חובה לשלם יותר הרי זה מוטל על המשכיר ולא על השוכר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם בעל בית שפיצל את דירתו והכניסה לדירה המפוצלת היא מצד שני מאחור של הבנין, לא מאותו השביל ולא מאותו חדר מדרגות חייב לשלם ועד בית עבור אותה דירה שניה שלו.
    .

  2. נראה שהוא חייב לשלם רק עבור הוצאות נקיון של הצד האחורי של הבניין (אם מנקים שם מזמן לזמן). משום שכל הסיבה לחייב תוספת עבור פיצול דירה היא על כך שהוא גורם לתוספת הוצאות נקיון ושימוש יתר בחדר המדרגות.