שיקול דעת של ועד בית

שאלה:

במשך שנים הבנין משכיר שטח לחנות במחיר 1800 לחודש, ומחיר זה זול מידי ביחס לכל האיזור שמשכירים ב-2300 ומעלה, ואף שכן לא מעוניין לסדר את הענין עם בעל החנות, אין חוזה עמו, וגם ועד הבית הפועל בהתנדבות לא מעוניין לטפל בזה, כעת עלה הצעה לשלם לאחד מהשכנים 3000 ש"ח בעד הטיפול בזה, האם נדרשת הסכמת כל השכנים, או שדי בשיקול דעת של ועד הבית?

תשובה:

שלום וברכה, אם ועד הבית מסכים להצעה, יכולים לעשות זאת, ואין צורך הסכמת כל השכנים. ההצעה היא טובה לכולם ואין בה שינוי ממהותי, לכן אין צורך לשאול את כולם. בהצלחה.