שכנים רוצים להתקין מראה בלובי

שאלה:

אנחנו גרים בבנין שנמצא באיזור יוקרתי יחסית ולכן גם הדיירים משקיעים יותר בטיפוח השטחים המשותפים בבנין מראות שייש וכד' עכשיו אנחנו רוצים להתקין מראה יפה בלובי הכניסה (יצוין שבכל הבנינים באיזור יש כבר מזמן כזה דבר) וועד הבית החליט ע"ד כמעט כל השכנים שיקנו מראה ויגבו מכל שכן את חלקו ויש שכן אחד שמתנגד בטענה א) הוא לא רוצה את זה מצד ההלכה שאינו ראוי ואינו ממידת חסידות ב) זה אינו מחייב אותו כיון שזה אינו צורך לבנין ואפי' מנהג המדינה אין זה , זה רק מנהג האיזור, מה הדין . בתודה מראש מיכאל . ש , – בני ברק

תשובה:

שלום וברכה,

הרוב יכול להחליט האם לרכוש מראה נוספת או לערוך שיפוצים בבניין. וגם היחידים שמתנגדים צריכים להשתתף בהוצאות.

בהצלחה.

מקורות:

טענתו של השוכר שאינו ממידת חסידות להחזיק מראה בבניין אינה טענה, מאחר ואין איסור בדבר, ונהגו ברוב המקומות להחזיק מראה במעלית או בלובי, על כן לא יוכל לעכב. וטענתו שאין זה מנהג המדינה, אינה טענה, שאם היה זה מנהג המדינה וכולם היו נוהגים כן, היה היחיד יכול לעכב שיתקינו מראה. אבל בדברים שאינם מנהג כל המדינה, אבל אינו דבר חריג, הולכים אחר הרוב.

וראה כאן