שכן שתיקן צינור במשותף ורוצה לקזז מתשלום של ועד הבית

שאלה:

אנחנו וועד בית. אחד הדיירים הזמין אינסטלטור לצורך פרטי לפתיחת סתימה, תוך כדי שבדק האינסטלטור הוא אמר לשכן אחר שעבר במקום שיש סתימה בקו הראשי וזה הולך להציף את הבנין וזה יעלה 500 ש"ח לתקן, השכן שילם לו 200 על החשבון ואמר לו לתקן ללא ידעתנו. הוא תיקן חלקית ואמר שהמשך הבעיה בבור בחוץ וצריך לפנות לגיחון והם יתקנו חינם. ולא רצה את ה300 ש"ח הנותרים. אנחנו כוועד הבית יודעים שזו בעיה שכיחה ותמיד פונים לגיחון והם מתקנים בחוץ ללא עלות. האם ה200 ש"ח ששילם הדייר יכולים להיתקזז לו מהסכום שצריך לשלם לוועד או לא?

תשובה:

שלום וברכה,

לא הבנתי את שאלתכם. האם התיקון של השכן הועיל לוועד הבית או לא?.

אם כל התיקון יכול להעשות על ידי חברת הגיחון, וההוצאה של השכן הייתה מיותרת, לא יכול לקזז את הוצאתו מתשלום של ועד הבית, כיון שלא הועיל לקופה. אם היה נדרש לתקן את החלק הראשון, וחברת הגיחון מתקנת רק את החלק החיצוני, הרי שהועיל לועד, ויכול לקזז את התשלום שהוציא מהתשלום שאמור לשלם לועד הבית הבית.

בהצלחה.