אדם שמתפלל מחוץ לבית הכנסת האם נחשב שמתפלל בציבור?

אם יש מניין בבית הכנסת בחדר שמתפללים האם אדם נוסף שמתפלל בחדר אחר או בחדר סמוך תפילתו שמתפלל תפילת שמונה עשרה תפילתו נחשבת תפילה בציבור לפי כל ההדיקדוקים או רק מי שמתפלל בחדר בו כל המתפללים נמצאים ?
אודה למקורות
ישר כח על האתר

תשובה:

שלום רב.

כאשר בבית הכנסת עצמו יש עשרה אנשים, גם אדם שמתפלל בחדר אחר מצטרף עמהם, ובלבד שיוכל לראותם מהמקום בו הוא עומד. אולם, אם אין עשרה אנשים בבית הכנסת עצמו נחלקו בכך הפוסקים, ולהלכה יש להחמיר שיכנס לתוך בית הכנסת, ויש שהחמירו לכתחילה גם באופן הראשון.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' נה ס"ק מח, נב, נז. ואף שמדברי המשנה ברורה נראה שגם כאשר יש עשרה אנשים בבית הכנסת ראוי להכנס פנימה, ראה כף החיים ס"ק עג שבאופן זה יש להקל, ומקור הדברים בשו"ת הרדב"ז ח"ב סי' תרנ.