התרת נדרים בפני שלשה

שאלה:

היי ממש ברגע זה התעצבנתי על בן זוגי ונדרתי שאני לא אדבר איתו בחיים!! איך אני מבטלת את הנדר?

תשובה:

שלום רב,

מאחר שנדרת, את צריכה להפר את הנדר בפני שלשה אנשים. אולם אם "בן זוגך" הוא בעלך, הרי שהבעל יכול להפר את נדר דווקא ביום שומעו. כלומר אם הוא שמע מהנדר היום, עד השקיעה (בסביבות 4.40) הוא יכול להפר את הנדר בעצמו.

להבא צריך לזכור, אדם צריך להזהר מאד מנדרים, אסור לנדור או להשבע סתם כך, חז"ל כתבו על זה דברים חמורים מאד.

בהרבה הצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום,

    התחייבתי לקרוא פרקי שירה עד שאזכה להתחתן. בינתיים אין חתונה. כול אחי ואחיותי התחתנו ואני מרגישה שבורא עולם לא יכול לענות לתפילותי, לכן הוא עונה לאחי.
    האם עלי לעשות התרת נדרים על-מנת להפסיק לקרוא פרקי שירה?
    אם לא מתרת נדרים, מה עלי לעשות על-מנת להפסיק התחייבות זו?
    תודה על המענה.

  2. יש לעשות התרת נדרים, ולמען ה' לעולם לא לנדור לשום מטרה בעולם! עוון נדרים חמור עד למאוד! ובעז"ה בזכות הזהירות מנדרים תזכי לישועה בקרוב ממש.