נדרתי ובחוסר שימת לב לא קיימתי את הנדר

שלום כבוד הרב..

אם יהודי נדר לא לעשות משהו מסוים.. והדבר קרה בכול זאת נעשה, הכוונה באונס האם זה נחשב שהוא בכול זאת עבר על הנדר שהוא נדר?

תשובה:

שלום רב.

בלי להכנס כרגע לאופן בו עשית את הנדר אם היה בצורה המועילה, אם הנדר חל ולא נשמרת כיאות וביטלת אותו עברת על הנדר וזהו עוון חמור. משום כך הורו חכמים להתרחק מנדרים תכלית הריחוק, את המילים נדר או שבועה אין להוציא מהפה כלל!!! אפילו לצורך מצוה. כדאי לעשות משהו בענין כח הדיבור לכפרת העוון, כגון להרבות בלימוד תורה ושאר דיבורים של מצוה.