גניבת דעת כאשר שואלים למחירי מוצרים ועוד

ב"ה שלום רב,
א] האם במציאות ימינו כאשר חנויות מעוניינות שהקונים יכנסו לחנות ויתרשמו אף אם אין להם כוונה לקנות כלל, יש בעיה להיכנס לחנות ולהסתכל על מוצרים (ואף לבודקם) כאשר אינו מעוניין לקנות כלל?
ב] האם כאשר מצאתי מוצר זול באינטרנט מותר לי לבדקו בחנות כאשר אני יודע שאני לא קונה אותו בחנות זו (ואם לא האם להודיע למוכר יועיל בזה).
ג] שאלה לגבי פרסומות: האם יש בפרסומת שמציגה למשל אדם שמח ויפה שותה משקה מסוים, משום גניבת דעת (שכן המשקה אמנם טעים אבל לא בריא)? לא מצאתי בפוסקים התייחסות לדבר.

תודה רבה

תשובה:

א-ב] עיין בתשובה כאן.

ג] אינני מבין מה הסתירה בין אדם שמח ליפה לבין משקה שאינו בריא. אולי אם אדם ישתה משקה זה כל היום הוא לא יהיה שמח, אבל אין אפשרות לשתות מפעם בפעם ולהיות יפה ושמח.

מקורות:

ניתן לעיין בעלון המשפט גליונות 42-47 בעניין גניבת דעת.