להחזיר למכולת מוצר שנרכש במקום אחר

שלום

קניתי בחנות המכולת השכונתית מוצר ארוז (ניתן להחזיר ולהחליף מוצרים במכולת זו).
לאחר מכן ערכתי קניה בצרכניה גדולה, ומצאתי את אותו מוצר בעשרות אחוזים זול יותר, וקניתי כמה ממנו.
העניין הוא שכבר השתמשנו במוצר שנקנה במכולת, ושאלתי האם ניתן להחליף/להחזיר במכולת את המוצר שנקנה בצרכניה ולקבל זיכוי לפי המחיר שעלה במכולת?

תשובה:

שלום רב,

אסור לעשות כן אלא בהסכמה מפורשת של בעל המכולת.

מקורות:

הסכמת המכולת להחליף היא רק לתת שירות ללקוחות שיוכלו לחזור בהם מהצורך במוצר, או משום שהחוק מחייב לעשות כן. אבל במקרה זה, לא נראה שבעל המכולת היה מסכים ולא ניתן להכליל אפשרות זו להחזיר מוצר שנרכש במקום אחר בכלל ההסכמה הכללית להחזר מוצרים.