מצאו בכיסו של ילד קטן 3 שקל גנובים

שלום רב.
ילד קטן (לפני גיל 3) לקח מהבית של סבא שלו כמה מטבעות (3 שקלים), ההורים הבחינו בזה רק שחזרו הביתה ורוקנו את כיסי המכנסיים לפני כביסה.
האם צריך להודיע לסבא סבתא על הלקיחה ולשאול מה הם רוצים לעשות עם הכסף.
או שאפשר להשתמש בו או לתת לצדקה על דעת עצמנו.

תודה וכל טוב

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

מצד הדין נראה שמותר להשתמש בכסף, אבל מצד חינוך עדיף – אם אפשר – לומר לבן להחזיר. כמו כן, יש דעות שהבן יהיה מחויב לשלם כשיגדיל לצאת ידי שמים, לכן עדיף להחזיר.

מקורות:

לכאורה הבן אינו חייב על גזל ואינו מתחייב בהשבה וממילא דין הכסף כאבידה וההורים מצאו את הכסף לאחר ייאוש שהרי אדם ממשמש בכיסו בכל שעה. ועיין כאן.

לעניין קטן שגנב עיין בפתחי תשובה חו"מ סי' שמט סק"ב ועיין כאן בתשובה ובתגובות.