בקשת פיצוי על הלנת שכר

שלום
אני יועץ מס אשר מכין דוחות מס ומקבל שכר תמורת הכנתם. יש לקוחות אשר לא שלמו לי למשך שנים רבות. האם אני זכאי להגיד להם שלא אסלח להם על הלנת שכרי אם לא יפצו אותי, ולפי הפוסקים שמותר לקחת פיצוי כזה, כמה ראוי לקחת תמורת מתן סליחה על הלנה זאת? אציין שכנראה לפי החוק האזרחי מי שלא הגיש תביעה לבית משפט (והרי אסור על פי דין להגיש) אינו מקבל פיצוי על איחור בתשלום.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

יש המצדדים להקל שמותר לפצות על איחור בתשלום כדי להשיג מחילה ואין בכך משום איסור ריבית. במקרה זה שהחוב הוא עבור שירות ולא מהלוואה ניתן להסתמך על סברא זו.

אם היית צריך לקחת על עצמך הלוואות בריבית או שהיית באוברדרפט בגלל הפיגור בתשלום, הנך יכול לבקש את ההפסדים. אבל אם לא, לא מגיע לך פיצוי מעבר לריבית הקבועה בחוק.

מקורות:

עיין בשו"ת מנחת שלמה ח"א סי' כז.