השכרת אולם לשמחה בשבת

בס"ד
לכבוד הרב שלום לחבר שלי יש מקום שמשפחתו השקיעו עליו המון כסף שהוא מיועד להשכרה לאירועים משפחתיים שמחות אירוח וכדו' החבר ביקש לשאול האם מותר להשכיר את המקום בימי שישי ושבת לאנשים חילונים אבל שבמקום יהיה נוכח גוי שבת והתשלום כמובן לא בשבת אלא בשישי או במוצ"ש?והאם במיקרים מסוימים יהיה מותר לגוי לגבות את התשלום בשבת על מנת שלא ירמו את החבר שלי הוא יגנבו אותו חלילה ושארית ישראל לא יעשו עוולה.

תשובה:

אין כל היתר להשכיר את המקום בשבת, וזאת משלוש סיבות: א. יש איסור לעבוד בשבת אפילו על ידי שליח כדי שלא יאמרו שהוא עושה מלאכה בשבת. ב. אסור להנות משכר עבור מלאכה שנעשית בשבת על ידי רכושו. ג. על ידי השכרת האולם הוא מכשיל את כל החוגגים בהרבה מאוד מלאכות, ואף נהנה מאותם איסורים שהם עוברים.

מקורות:

ראה שו"ע או"ח סי' רמג.