מצא בביתו שהקופאי טעה וגבה מחיר זול מדי, על מי מוטלת הטרחה

בס״ד

שלום רב

שאלה: רכשתי מוצרים מזון מרשת מזון גדולה כשהגעתי לבית והסתכלתי בחשבונית ראיתי מוצר (בשר קפוא) שקניתי שמחירו נמוך מהמחיר שהמוצר אמור להמכר האם אני מחויב לנסוע לרשת המזון עם המוצר ולבדוק כמה אני צריך להוסיף ולשלם להם או שאין מחובתי לנסוע אליהם בגלל טעות שהם עשו? אשמח לתשובה בהקדם תודה רבה.

תשובה:

נראה שמספיק להתקשר לרשת ולספר על הטעות ולומר שהנך מוכן לשלם את ההפרש בכרטיס אשראי דרך הטלפון או בקניה הבאה שלך ברשת. אינך חייב להחזיר את המוצר ולא ללכת במיוחד.

מקורות:

אדם שקונה יש עליו חיוב להביא את הכסף למוכר, ככל חוב שיש חיוב לטרוח ולפרוע. אבל במקרה זה שהקונה היה מוכן לשלם והמוכר סירב בטעות לקחת את התשלום, מסתבר שאין הקונה מחויב לטרוח ללכת שוב אל המוכר לשלם לו, אלא המוכר חייב לטרוח ולגבות מהקונה. דוגמא מעין זה יש בסמ"ע סי' קכ סק"י לעניין מלווה שסירב לקבל את הפרעון שהלווה רשאי להחזיק את הכסף בביתו עד שהמלווה יטרח לקחת את שלו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכאורה אינו יכול לאסור.
    הרשת אינה נותנת לקנות בהקפה, אבל הדרישה מהלקוח היא להעביר בקופה ולשלם את הנדרש ממנו בלבד. אם לא חייבו אותו בטעות בסכום המלא הרי זה חוב כספי בלבד.