נפילת אפים כשמתפללים בעזרת נשים

רציתי לשאול אם אין ספר תורה בעזרת נשים ומתפללים סליחות ותפילת שחרית בציבור אז לא אומרים נפילת אפים בתחנון

בהקשר לשאלה שלי ולתשובה (שאלה קודמת:רציתי לשאול האם תפילת שחרית בציבור במקום שאין ארון קודש האם היא בדיעבד או לא נכון להתפלל שם על פי ההלכה
תשובה קודמת:יש להשתדל להתפלל דווקא בבית כנסת, אפילו אם יש לו עשרה בביתו. גם כאשר מתפלל במקום שאין ארון קודש לא יוכל לעשות נפילת אפים בתחנון.)

תשובה:

שלום רב.

אם מתפללים בעזרת נשים של בית כנסת שיש בבית הכנסת ספר תורה נופלים על פניהם אף שבעזרת הנשים עצמה אין ספר תורה, כיון שניתן לראות מחלונות עזרת הנשים את ארון הקודש. והוא הדין בחצר בית הכנסת.

בהצלחה.

מקורות:

רמ"א סי' קל"א סעיף ב' ומשנה ברורה שם ס"ק י"ג.