מה נכלל באבן משכית?

שאלה:

ראיתי שאסור להשתחוות לאבן משכית א מה זה ב האם דוקא על אבן משכית אבל אם אני עושה זאת על אדמה או מרצפות מותר? תודה רבה

תשובה:

יש להחמיר בכל סוגי הריצפה, ונהגו להקפיד אפילו בריצפת עץ.

מקורות:

פסקי תשובות אורח חיים סוף סימן קלא:

מבואר במשנ"ב (סקמ"א) שגם ברצפת אבנים צריך שיהיה הפסק. וכן גם ברצפה של זמננו העשויה ממרצפות העשויים מלט עם אבנים קטנות, וכן גם ברצפה של אבני שיש צריך הפסק.

ובמטה אפרים (סי' תרכ"א סעי' י"ד) כתב שאף כי מדינא אין צריך הפסק אלא ברצפת אבנים, מ"מ מחמירים גם בשאר רצפות אטו רצפת אבנים, וכגון רצפת קרשים, ולפי"ז גם ברצפה המכוסה בשטיח או בכיסוי מפלסטיק וניילון וכדו' יש להחמיר ולהניח הפסק מטפחת או מפה וכיו"ב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. א. מנהג חב"ד (ואולי עוד קהילות) שלא מקפידים ברצפת עץ וכדו' (על אחד מאדמו"רי חב"ד מספרים שראו אבק מהרצפה (שהיתה עשויה מעץ) על מצחו אחרי ההשתחוויות בימים הנוראים).
    ב. אם השטיח אינו הפסק – מה תועיל עוד מטפחת?!