תחנון ביום הילולא של צדיק

שאלה:

אני מתפלל בבית המדרש חסידי שעומד תחת נשיאותו של אחד מגדולי האדמורי"ם ושם לא אומרים תחנון ביום ההילולא של השלשלת האדמורי"ם של החסידות אחד ממתפללים שמתפלל שם אמר התחנון לעיני כולם ביום הילולא של האדמו"ר של החסידות שזה בנשיאתו של אותו המקום אחרי התפילה נגשתי אליו בצד בשקט אמרתי לו שזה לא תתגדדו מה שהוא עושה כי זה נגד מנהג המקום ואם הוא רוצה להגיד תחנון שיצא החוצה האם עשיתי נכון?

תשובה:

בודאי עשית נכון. אמת הדבר שפוסקים רבים מתרעמים על מנהג זה שלא לומר תחנון ביום הילולא, אבל כאשר אתה נמצא במקום שיש לו בעל בית והוא קובע את מנהגיו, אין לך להתריס בפניהם, זה מנהג המקום. אבל ללכת לצד ולוצר תחנון בצינעה ודאי מותר וכך גם ראוי, מאחר ואין מקור קדום למנהג זה.