אמירת תחנון במנחה כשיש מוהל

מוהל שערך בשבת ברית מילה בשכונה ולאחר שעה או שעתיים בא להתפלל מנחה בבית הכנסת .האם יש לומר צדקתך או תחנון ביום חול. על אף שהמילה נעשתה כבר

תשובה:

שלום רב.

למנהג האשכנזים, רק אם התפילה נערכת במקום שבו נמצא התינוק באמצע הסעודה או לפניה אין אומרים תחנון/צדקתך גם במנחה. אך אם מתפללים בבית אחר אומרים תחנון בכל מקרה, לבד מבעלי הברית עצמם שאין אומרים.

למנהג הספרדים, אין אומרים גם במנחה תחנון/צדקתך כאשר מתפללים בבית הכנסת אבי הבן או הסנדק או המוהל.

מקורות:

שולחן ערוך סי' קל"א סעיף ד' וברמ"א שם ובמשנה ברורה שם ס"ק כ"ה ובילקוט יוסף שם הערה כו.