אמירת צדקתך בתפילת מנחה בשבת הסמוכה לערב ראש השנה.

שאלה:

שבוע טוב. בד"כ ביום שלא אומרים תחנון כמו בר"ח לא אומרים גם בתפילת מנחה שלפניו חוץ מערב ר"ה כיון שאומרים סליחות בלילה ולכן גם אומרים צדקתך במנחה של שבת הסמוכה לערב ר"ה.לכאורה כל זה טוב ויפה אם אכן הציבור אומרים סליחות מידי לילה אבל אין אומרים סליחות חזר הדין הרגיל שאין אומרים צדקתך כנ"ל.האם יש התיחסות לכך בפוסקים?

תשובה:

אין קשר בין הדברים, הענין הוא מהות היום, זה שיש ציבור קלי דעת שמבטלים את מנהג הסליחות [לא שמעתי על ציבור כזה…] אינו מגדיר את הזמן ליום טוב… אולי להיפך… צריכים לומר צדקתך פעמיים…

שנה טובה ומתוקה!