סמס בשבת

קיים היום אפשרות לכתוב סמס ולכוון מתי שישלח,
האם מותר לי לכתוב סמס לפני שבת ולכוון שהסמס ישלח בשבת לגוי ?(זאת כדי להזכיר לגוי על דבר מסוים)

תשובה:

שלום רב.

דבר זה תלוי בתוכן ההודעה הנשלחת לגוי, אם תוכן ההודעה כולל הוראה לגוי שיעשה מעשה מלאכה האסורה בשבת עבור הישראל אסור לשלוח את ההודעה הזו לפני שבת, אך אם תוכן ההודעה הוא בדבר שאינו מצריך את הגוי לעשות מלאכה מסויימת עבור הישראל בשבת מותר להגדיר את התוכנה שתשלח את ההודעה בשבת.

בהצלחה.

מקורות:

מכיון שיש איסור אמירה לנכרי אפילו מערב שבת לעשות מלאכה בשבת כמבואר בשולחן ערוך סי' ש"ז, ומה שהגוי קורא את ההודעה בשבת אין זה נחשב אמירה לגוי מערב שבת כיון שזה אפילו לא דרך רמז אלא דבר הנעשה מעצמו.