התרת נדרים – כיצד?

שלום כבוד הרב…
אני נדרתי נדר לא לדבר עם חבר ילדות שלי בגלל שהוא עשה איזה משהו שאמרתי לו לא לעשות ובכל זאת הוא עשה ואז אמרתי לו נודרת שאני לא ידבר איתך אבל לא באמת התכוונתי לזה, מה עושים? איך מתירים נדר? אמרו לי שאני צריכה לקרוא את התפילה״ שמעו נא רבותייך״… ליד 3 אנשים זה נכון? תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

אכן אף אם לא התכוונת אם אמרת את זה בלשון נדר, עלייך לעשות התרת נדרים, אין צריך לשם כך לומר את כל הנוסח של 'שמעו נא רבותי' הנאמר בערב ראש השנה אלא לגשת לשלשה אנשים לספר להם (או לאחד מהם את הנדר) ולומר שלא התכוונת באמת לכך, והם יאמרו לך מותר לך מותר לך מותר לך, ובכך התרת את הנדר.

שלשה אנשים אלו אינם צריכים להיות תלמידי חכמים דווקא, אלא אפשר שיהיו אנשים שיבינו אם יסבירו להם קצת בהלכות נדרים וגם יודעים לפתוח פתח להתיר.

בהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

469 תגובות

  1. שלום נדרתי נדר שאם אני נפרדת מהחבר שלי שוב פעם אני לא חוזרת אליו יותר. והנדר שנדרתי קרה לפניו.
    ולאחר מכן סיפרתי לחברות שלי שנדרתי את הנדר הזה.
    וכרגע אנחנו בתהליך חזרה.
    איך אני מתירה את הנדר? מה לעשות?

  2. חלום זה לא נדר, וחלום על נחש זה חלום מצויין, כתוב הרואה נחש בחלומו יצפה לפרנסה. זה הזמן להצליח בעבודה בעז"ה!

  3. בתי הגדולה יצאה עם בחור ונפרדה ממנו ונדרה נדר באחותה הקטנה בת שנתיים שהיא לעולם לא חוזרת אליו והיא מעוניינת לחזור אליו איך אפשר להתיר את הנדר בבקשה כבוד הרב עזור לי כי מאוד כעסתי שהיא נדרה באחותה הקטנה ואני מודעת שלפי הדת חל איסור לצאת עם מישהו לא למטרת נישואין אני עובדת עצות אני צריכה ללכת לרב להתיר את הנדר או יש דרך אחרת

  4. הנדר מחייב אולם לאחותה הקטנה לא יזיק כלום, אין טעם להתיר את הנדר יש להורות לה שהיא אכן אסורה לצאת עם אותו בחור.

  5. שלום השאלה שלי היא כזאת נדרתי לא לאוציא זרע לבטלה ו הוצאתי פעם אחת שמרתי חודש ו עד אתמול זה היה שבועיים ו נדרתי שאני לא יאוננן ו לא יראה דברים לא צנועים לא נעים לי לאגיד את זה ! נדרתי שאני לא ישחק באיזה שהוא מישחק עם אני יוציא זרע לבטלה ו יש לי עוש שאלה עם אני מכפר על זרע לבטלה זה מכפר לי על כול הדברים של זימה נגיד סתם מישהו עשה משהו עם חתול או עם אחיינית או דודה שלו זה מכפר על כול הדברים של זימה ו אני רוצה לככת למקווה ם אני הולך למקווה ו שיעורים תורה במשך שבוע זה מכפר לי על זה ו עם אני הולך למקווה ו עושה 3 טבילות זה ניקראה שכיפרתי על ב מקווה זה ניקרא כאליו לא נדרתי נדר כי אני מכפר על זה אה ו אגב עם אני קורא התרת נדרים לא בחודש אלול או ביום כיפור זה גם מכפר לי על זה ? ו עם מגיע יום כיפור.זה יכוטל לכפר לי תודה לעונים.

  6. נדר שלא לעשות עבירה. הוא חל ואין אפשרות לבטל אותו. לכן כל מה שנדרת עליך לקיים במלואו.

    לגבי הכפרה. טבילה במקווה אינה מועילה כלום. צריך לעשות תשובה. וכתב הרמב"ם שהתשובה מורכבת מג' דברים. חרטה, קבלה לעתיד, ווידוי. לכן עליך לקבל על עצמך שלא לעשות זאת, וכהגדרת הרמב"ם בהלכות תשובה: "עד שיודע תעלומות יעיד עליו שלא ישוב לחטא הזה לעולם".

  7. שלום, היה ויכוח עם בעלי שאין לי עזרה עם הילד שכל היום אני מגדלת אותו לבד..
    ואנחנו עוד מעט בעזרת השם רוצים להביא עוד ילד..
    אמרתי לו מעצבים אני נודרת נדר שאני לא רוצה יותר להביא ילדים רק בגלל שאין לי עזרה.
    איך אני מפרה את הנדר הזה? זה די מטריד אותי ואני כועסת על עצמי שאמרתי את זה ברגע של עצבים.

  8. אני ישאל כמה שאלות יש כמה דברים שאני זוכר ו הם תוקפים אותי חודש האחרון ! דבר רישון מה שאני אני עם אני פוגם בברית קורא תיקון הכללי ו שמע ישראל זה הכול ! אני צריך עוד משהו לעשות משהו קל שאני יוכל לעשות מהר עכשיו יש לי נדר אני לא זוכר עם נישבעתי או נדרתי אני חושב נדרתי. :1 יש לי נדר ש עם אני יפגום זה היה לפני חצי שנה אולי עם אני יפגום אני לא ישחק את המשחק שאני הכי אוהב שזה מה שעושה לי חשק ללמוד תורה ו לשמור שבת כי עם אני עושה את הכל אז אני חושב ה" ישעה לי טוב במשחק עכשיו נדרתי עם אני יפגום אני לא יחשק בוא עכשיו זה כבר לפני חצי שנה ו פגמתי אמרתי שעם אני יפגום אני לא ישחק בזה יותר שזה מישחק בפייסבוק עכשיו זה לא יותר בפייסבוק זה ברשת משחקים עכשיו השאלה שלי שעם יום כיפור יכול לעזור לי למשהו או כל דבר אחר רק על תאגיד לי איאפשר כתוב בתורה אין יאוש כלל ! אז אני לא מיתייאש אני חייב לעשות משהו בנוגע לזה כי זה באלי שאני משחק ו אז אני מיצטער אומר בלב סליחה שזה קורה מידי פעם. עוד איזה נדר נדרתי שלא לפגום עכשיו זה היה מיזמן לא עם אני פוגם אז אני לא ישחק פשוט לא לפגם עכשיו תאגיד לי מה לעשות בבקשה הרב חייב להיות משהו אחד שתיים רק משהו אני יכול איזה משהו לעשות רק תאגיד לי שיש משהו !!!! אני הלכתי לשיעורי תורה חודשיים הפסקתי ו אני יחזור העם לימודי תורה מכפרים על כל מה שרשמתי? הרב תודה רבה או הרב יש כל יום ימי סליחות ? פשוט אצלנו בבאר שבע זה באצטדיון של באר שבע ו אני לא רואה מודע של זה שום דבר איפה אני יכול לעשות סליחות אני לא יודע איפה יש מקומות אחרים תודה רבה. ._0

  9. התיקון לחטאים זה לנסות להמנע מהם בעתיד. אם נדרת בפה, הנדר תקף ואי אפשר לשחק במשחק ללא התרת נדרים, תתעניין אצל רב בבאר שבע בקשר לכך. למנהג הספרדים אומרים סליחות מראש חודש אלול. מן הסתם ניתן למצוא סליחות בכל קרן רחוב באר שבע – בכל בתי הכנסת הספרדים. תבדוק באיזור מגוריך בלוחות המודעות של בתי הכנסת.

  10. רגע הרב אני משחק באותו משחק ו נדרתי שעם אני יפגום אני לא ישחק ו פגמתי ו אני עדין משחק אז אני יכול לעשות הרת נדרים זה יכול לשחק להותיר לי ו כפר פגמתי ו אני משחק ב משחק גם ממש עכשיו ביום כיפור ה התרת נדרים יותיר לי ו ה" יסלח לי אני לא יכול לותר על המשחק כל כך כיף לי כמו שאמתי זה מחזיק אותי לשמור שבת !!!

  11. אני מתבייש להגיד את זה למישהו ו למה מקודם אמרת ש לא יעזור כי זה עברה ו עשיתי אותה טוב לא חשבו תודה הרב אבל אומרים לי שאיפשר אתה רב אתה מבין בזה אני לא מקשיב להם תודה הרב אולי זה עוזר לי לדבר איתך על מה לעשות

  12. הרב אני במלחמה עם הזבל הזה כבר שנה מה שהכי הרבה שהצלחתי לשמור זה בסך הכל חודש כל שבועיים אני נופל או שלוש נמאס לי כבר אני חושב כבר להפסיק לקרוא תיקון הכללי ו לעצטער על כל יום די אני לא מסוגל אני יודע שאני לא יפסיק אף פעם ו אני ממשיך לשחק בשמחק כמו היום יש איזה מקום שמותיר נדרים מקום כזה להתיר נדרים בית דין נכון איפה זה נימצא ו מה לעשות שם יכל להיות שאני ילך לשם סתם ו הוא יגיד לי אתה לא יכול

  13. אז איך אני מכפר על מה שאמרתי לך ו נדרתי נדר להתפלל את כל יום רישון תהילים ו הלכתי לאחי ו שכחתי לקחת את תהילים ו עם אני מתפלל עכשיו זה יכפר לי על הנדר ו מה שאמתי את כל הדברים איך מכפרים

  14. הרב זה שוב אני קשה לי להפסיק אבל אני הולך לשעורים כל יום אבל לא מצליח ל הפסיק לימוד תורה מכפר ו גם אני עושה חרטה לעתיד ו הכל ו גםתיקום הכללי מה אני צריך עןד לעשות ??

  15. ה" יתברך ירחם אה יש לי עוד שאלה למה הרבנים מדברים דוגמה' תורה הם אומרים נגיד בן תוירה או כופר כויפר למה הם מדברים הפוך

  16. מי אמר שההברה האשכנזית היא הפוך והספרדית היא ישר? אולי הפוך?… האמת היא שכל ההברות אמת ולכולם מקור ושורש והכל בסדר.

  17. אין איסור לשחק במשחקי מחשב, ולאכול בשר יכולת מיד לאחר הקבורה. שלא תדעו צער ומן השמים תנוחמו. בשורות טובות.

  18. ו שאלה אחרונה רשמתי סתם איך להתסלם כאילו סתם היה משעמעם לי ו הם אמרו ש לעשות את זה צריך לאגיד משהו ו אז אתה נהיה מוסלמי קראתי את זה בלב אבל אני לא רוצה להיות מוסלמי חס ו שלום אני עדין יהודי נכון ?!

  19. אני רוצה להניח תפלין תוכל ללמד אותי ו אם אני קובע עיתים לתורה כאילו בא כל יום לשיעורים של הלילה אני יוכל להיות ב עולם הבא ו גמילות חסדים ו לצערי אני עדין חוטא ב תיקון היסוד אבל אני לא מוותר לזה ו לעולם לא גם יקח לי 50 שנה !!!!

  20. הרב פעם אחת החטאתי את דוד או אחיין שלי הראתי לו דברים לא צנועים ו הוא פגם בברית אבל חזרתי בתשובה זה היה לפני חצי שנה ו זיכיתי אותו 5 פעמים לבוא לשיעורים שלוש ב שבת ו אני הולך כל יום שמעתי גם אם עשיתי תשובה זה לא עוזר לכן מה עליי לעשות גם הבאתי אותו.

  21. הרב יש לי חברה ו היא בגיל 15 ו אני 14 גם יש לי חברה ו אני לא נוגע באה זה עדין איסור אולי יש איזה משהו שכן יכול להיות אנחנו לא קשר דם או משהו אין משהו שכן התורה מסכימה בבקשה לענות מהר הרב.

  22. הרב יש לי שאלה החברה שהייתה לי שחלה לי מזל טוב כי יש לי יום הולדת היום ו נדרתי לא לשלוח לה הודעות ו אמרתי לה רק עכשיו את נזכרת לדבר ו היא אמרה למה אתה לא דברת ו אמרתי לה לא משנה למה אנחנו מדברים זה סתם לדבר ו היא אמרה ביי ו גם אני היא רק שלחה לי אבל נדרתי כאילו לא לדבר איתה על להיות חבר שלה יש לי יצר שכן אבל ברוך ה" אני מתגבר רק עם אני שואל אותה על להיות חברים זה אסור בקיצור רק אמרתי לה מה שאמרתי פה זה לא נקרא שעברתי כי אני ממש מפחד

  23. ו יש לי בעיה קצת לא נעים אבל אני לא שם תחתונים לא הורגלתי שהייתי קטן עכשיו זה בעיה ללכת בלי לשיעורי תורה ו לפעמים יש לי קרע קטן לא כל כך קטן אבל עדחן רואים זה חלול ה" אסור ללכת ככה? ו אני לא מתקלח הרבה ו אני הולך לשיעורי תורה זה בסדר כל עוד שלא זה ריח ממש ממש טוב ?????

  24. אם נדרת לא לשלוח לה הודעות אסור לך לשלוח לה הודעות מכל סוג שהוא, כמו כן התורה אוסרת כל קשר בין איש לאשה שלא למטרת נישואין.

  25. זה הבעיה שלחתי כבר אבל אמרתי ל ה" סילחה שאני מתחרט ו זהו לא משנה מה היא רושמת אני לא רשם שום דבר ו אני יכול לקרוא תהילים גם בלי זה בכלל לא קשור עם או בלי

  26. הרב יש לי קצת שאלה מסובכת חבר שלי אמר אני רוצה לשחק איתך ב אקסבוקס ו אמרתי לו אוקיי ו הוא אמר לי תנדור ואז נדרתינדרתי לו שיבוא לשחק בלילה עכשיו השאלה זרת כזאת עם הוא יכול לשחק עכשיו במקום בערב הנדר יחלוף כי הוא ישחק עכשיו ו הוא אמר רק אני ישחק לא אתה כאילו התורות שלו אחרי שהוא יסיים אני יכול לשחק נכון

  27. הרב הוא אמר עזוב אין לי כוח לבוא אז הנדר לא יתפוס כי הוא לא רוצה לבוא זה לא אשמתי אז אין לי עברה כי הוא לא רוצה לבוא ו עם ביום אחר הוא רוצה אז אני חייב לתת לו

  28. אם נשבעת לו שתאפשר לו לשחק בלילה אתה חייב לאפשר לו לעשות זאת. אבל למה למען ה' אתה עושה את זה???? עוון נדרים חמור מאוד ונענשים עליו עונשים חמורים.

  29. הרב רשמתי אני נשבע בסתפר תורה רק רשמתי כדי להפחיד ו אני יודע שאם אתה לא אומר זה לא נתפס אל עוד פעם זה נשבע לא נודר זה לא נתפס נכון

  30. הרב נמאס לי כבר אני כל החיים יפגום בברית כבר אין לי כוחות אמי הולך לשיעורי תואה לא שווה את זה! היום כבר לא היה לי כח לדבר ל ה' להגיד לו נה עשיתי ואיך זה קרה ו אמרתי זה יקרה עוד מיליון פעם שאמי לא צריך להגיד זה לא יקרה בקיצור אני חושב שכבר אני ינטוש את זה ו זהו

  31. הרב ניסיתי להניח תפילין לבד היום אבל אמי בטוח שעשיתי יותר מידי כריכות ו על אצבע עשיתי לא טוב אחרי שסיימתי אמרתי חבל שהנחתי הלך לי המצווה נכון

  32. עם אני ילחם בברית כל חיי ו אני בתשובה אבל לא מצליח להפסיק אז מה היה איתי ו אומרים מי שלא היה בצד הקדשה הלך עליו זה מישהו שלא רוצה תורה או שבקדשה של הברית של מה מה היה איתי אני כבר ניסיתי אני כבר גמור אני כבר יודע שאני לא יפסיק מה היה עם אחד כמוני

  33. שלום רב
    לבן שלי יש קשיים בבית הספר והוא אמר שילדים אומרים לו לנדור דברים שלא נכונים ואם לא יגיד אותם הם ירביצו לו
    יש אפשרות לא לנדור באמת שמעתי שצריך לשלב את האצבעות וזה לא באמת נדר , תודה

  34. הענין עם האצבעות הוא שטויות. אמת שנדר שנעשה בכפייה הוא כלום, כמו שאמרו בגמרא "נודרים לאנסים", אולם מבחינה חינוכית הייתי חושב ומתייעץ עם אנשי החינוך בבית הספר מה לעשות, המצב לא נשמע לי תקין…

  35. כבוד הרב היום אכלתי שווארמה ו במה שקניתי זה היה חדש אז שאלתי אותם איפה התעודה הוא אמר לי הם שם רק 4 ימים ו המשגיח עוד לא הגיע ו אמרתי לו תביא לי לראות ראיתי רק את החברה אני זוכר השם היה שם עוף ו עוד משהו אני לא זוכר כרגע ו גם ראיתי שהוא פתח היה רשום אדום אדום ואני לא בטוח מה אתה אומר כבוד הרב אני מתחרט על זה קצת אני מדגיש קצת

  36. הרב אחי שאל אותי מץי אתה הולך לישון ו אמרתי לו עוד חצי שעה ו לא אמרתי בלי נדר שכחתי אז זה נדר? גם לא התכוונתי ללכת עוד חצי שעה לישון

  37. הרב כשאני מניח תפיליון אני עושה עד אמת זה נקרא הנה נכון רק אם אני מעריך זה יותר מצוה בעיקרון זה בסדר מה שאני עושה נכון ?

  38. אתה מקיים בזה מצות תפילין ומצות קריאת שמע כהלכה, רק חבל שאתה לא הולך לבית הכנסת ומקיים מצות תפילה בציבור עם תפילת שמונה עשרה וכל מה שצריך… כדאי לנסות.

  39. הרב שמעתי שצריך לחכות לישועה שלך או של עם ישראל ו אמרתי היום בלי נדר אני ינסה כמה שיותר לבטוח בה" ו ו אם אבטח בוא טיפה נגיד כל חיי ו אבטח ב אחרים נגיד אני מנסה כל חיי בה" אז מה ה" ישעה לי היה יום הדין למדת תורה ציפית לישועה ו כמו שאמרתי עכשיו אז מה היה דיני?

  40. שלום, נדרתי בלב (לא בקול) שלא אחזור על מעשה מסויים שעשיתי… דיברתי לה' ואמרתי אני *** השם שלי**** נודרת שלא לעשות זאת שוב. ואני מתחרטת. האם זה נחשב נדר? איך אפשר להתיר? יש לציין שאני משתמשת מתוך הרגל במילה נשבעת כל הזמן …

  41. הרב יש פה בבית גרביים שלא שאני אם אני אקח בלי רשות זה גזל כי אין לי בכלל ו אם אני אקנה גרביים מותר היה לי ללבוש אותם ו היום אמרתי לדוד שלי תברך הוא בירך ו אחר כך הצטערתי שאמרתי לו אבל בלב לא אמרתי בפה ו הלכתי לאח שלי מבלי שיסכים לי שלחתי לו הודה הלחתי כבר אמרתי אני יכול לבוא הוא אמר לא ו גם אכלתי מאצלו בלי שאמר לי כן כש באתי ראיתי שהוא אמר לא זה גזל בבקשה לענות על כולן

  42. כבוד הרב עשיתי כמה גזלים ו אני לא יכול להחזיר עשיתי תשובה על זה ו אני לא יחזור על זה עכשיו החברים שלי לא רוצים להקשיב לי להפסיק זה עברה עליהם אני הראיתי להם את זה עכשיו אמרתי להם זה גזל הם לא מפסיקים זה עוון עליהם לא עליי יותר ו עשיתי תשובה אין לי עברה? באמת אני מצטער…. כופר לי הגזל אין לי איך להחזיר

  43. אם אתה יודע ממי גזלת אתה צריך להחזיר, ואם אתה לא יודע, יש לתת לצדקה את הסכום אותו גזלת שילך לצרכי רבים. בהצלחה.

  44. אני לא יודע כמה גזלתי ואני בסך הכל ילד איני יכול להחזיר עשיתי תשובה זה בסדר ו שהיה לי פה שם כסף אשים בקופת צדקה עשיתי תשובה אל זה ו הפסתקי זה כבר בסדר????

  45. זה במשחקים זה המון המון כסף זה תוכנה שמביא את החפצים בחינם בחינם במקום לשלם קניתי ב 250 שקלים הרבה הרבה לא ידעתי שזה גזל אבל עשיתי תשובה זה בסדר ו מיד מחקתי את זה ו אני לא עושה את זה אף פעם אבל שיש לי קצת כסף אני ישים כמה אני צריך להביא לשם אני לא יודע כמה כסף גזלתי

  46. הרב האם אני יכול כבר לקרוא לי חוזר בתושבה או בעל תושבה בעל תושבה זה מישהי שכל היום בתורה אני הולך ךשיעורים על יום מתפלל תפילין שבת עוד לא ברכת המזון ו התפילה מנחה ו שחרית אני עושה כל מה שאני יכול אשר יצר כן נטילה כן מה הגדרה שלי?

  47. הרב. שמעתי שאני צריך לתחבר לצדיק האמת אני רוצה של רבינו נחמן, מה כבוד הרב מציע לי לקנות איזה ספר? ו מאיזה חברים אני צריך להתרחק?

  48. הרב שמעתי ביוטיוב שרב אמנון מדבר על רבנים אני לא רוצה לשון הרע מה שאני אומר עכשיו זה כן? הוא כאילו דיבר על רבנים ואני סתם שמעתי לא אני לא מעניין אותי מה הוא אומר עליהם ו הם צדברים אחד על השני עכשיו יש עברה על זה ששמעתי את זה? אני לא יהקשיב לזה יותר ו עוד שאלה לפעמים באלי מחשבות על צדיקים ו אני מקלל אותם בלב אני לא יודע למה אני מנסה שלא אבל זה בא זה היתר הרע יש לי על זה עוון בבקשה לענות בהקדם זה מלחיץ אותי הדברים האלו

  49. אה אוקיי שאלה אחרונה בנוגע לדברים כאלה בעזרת ה' בלי נדר היום התחלתי לחשוב כאילו בלב אבל לא באמת שאין ה' שתורה יש שגיאות חס ו שלום כאילו ממשבות כי ראיתי משהו זה טבעי לחשוב ככה או שזה יצר הרע מתקיף אותי במחשבות האלה?

  50. יש לי שאלה בנוגע לשבת. כשאני מזיע אז אני בודק בגב שלי. אם כן שם את היד שלי בגבי, ו ש עשיתי את זה אז יצא לי שערה. אחרי זה עשיתי עוד פעם ו יצא ככה 4 פעמים. אני משתדל לא להוציא שערות. ו כ הזעתי היום חוץ מהכבוד. שמתי הורדתי את החולצה ו ששכבתי יצא לי שערות מהגב שלי, אני מגרד את היד או רגל יוצא לי שערות. אז מה אני אמור לעשות? זה פשוט מאוד מעצבן.

  51. הנחתי תפילין היום נרח לי המון זמן המון כדי הריבוע הזה יהיה בצד הלב שלי ו לא הצלחתי אז התעצבנתי מאוד מאוד לא דיברתי דפקתי את הרגליים בריצפה סליחה שאני אומר את זה אבל זה היה המון זמן ניסתי להתכוון למה שאני אוצר לא הלך לי כי הייתי עצבני בכל מקרה זה ההנחה?

  52. הרב אני מנסה להחזיר את חבר שלי בתושבה. ו הבאתי אותו לשיעור תורה היום, הוא אמר שהוא יבוא כל יום. אבל הוא מדבר לשון הרע ואני איתו. ואני שומע אני אומר לו תפסיק הוא מנסה אבל כל הזמן מדבר, ואני רוצה להחזיר אותו בתושבה קל להחזיר אותו אני רואה עליו. הוא אמר הוא יתחיל לשמור שבת, מה עליי לעשות? אגב. זה לשון הרע מה שאני אומר לך? תודה.

  53. שאני מזכה יהודים אחרים, אכפת לי ממצוות שלי. טיפה מאחר. זה נחשב עדיין מצווה? או ה' רואה אכפת לו רק מימנו. אז הוא רק עושה את זה לעצמו ?

  54. אחרי שלושים ימי האבל הראשונים – מותר. בשלושים יש מחלוקת אם מותר לרחוץ כל גופו אפילו בצונן, ואף למקילים נראה שרחיצה שכל תכליתה הנאה יש להמנע, אבל לאחר השלושים מותר. ראה ש"ך ודגול מרבבה בתחילת סי' שפא.

  55. כבוד הרב היום לצערי פגמתי ו לפני ממש שיצא שבת היצר התחיל אז כבר שהתחלתי לראות דברים כל כך בזויים לפני היה לי את היצר אבל התפאקתי 60 חצי שעה ו אז פגמתי כי ראיתי משהו שהעביר לי את היצר עדיין חשבתי על זה ו היה לי את היכולת לעשות ממש עכשיו אבל ראיתי משהו ואז כבר היצר גבר עליי זה נקרא להשתדלות? לפחות ככה שאני ידע ש ה' היה שמח ממני ברגעים האלה לא משנה פגמתי או חא הוא שמת ש גברתי עליו אומנם כי ראיתי משהו אבל זה עדיין טוב אם לא אפסיק אם אז אני לא יגאל בגגל דבר זה!

  56. הרב עשיתי את מה שאמרת לא הסתכלתי בכלום אבל המחשבות שלי מישם זה מתחיל עשיתי השתדלות לא לראות אבל המחשבות שלי היצר הזה אמרתי לה' לפני שפגמתי אמרתי אני ישמור 3 שבעות רק לך ה' ו נפלתי אחרי שלוש ימים בגלל המחשבות שלוש ימים אני מחזיק אמרתי אם אני יפגום אחרי תעזוב אותי אל תרחם עליי הבטחתי לו הבטחתי אמרתי בלי נדר ו הנה ה' נוקח את המשפטים שאמרתי אתה אמרת או שהוא לא יעזוב אותי ו פשוט דיברתי שטויות ? שאלה בנוגע לגזל אם אני נוקח מהבית דברים כאילו אמא קנתה ונקחתי בלי שהיא תדע זה גזל ? אני יגיד לה מה נקחתי ואני מצטער ו אני יגיד לה זה לא יקרה יותר בבקשה לענות בהקדם הרב אני צריך את עזרתך תודה

  57. אתה עושה את ההשתדלות ומה שאתה מצליח זה לטובה ולברכה, הקדוש ברוך הוא אוהב אותנו עם הכשלונות. אני מניח שאמא מרשה לך לקחת דברים, ומה שהיא לא מרשה תבקש רשות.

  58. הרב יש לי מספר שאלות שהתחילו להטריד אותי היום, 1 פעם אחת גזלתי מאיזה שהוא מקום לימון או 3 4 אני מכיר את המקום. עכשיו אני אלך ו אפצה אותם על עוד כמה לימונים כפיצוי ואגיד להם את הסיפור? 2 יש לי פחד לעזוב את הדרך שאני מתחזק שאני עזוב את ה' והיה חילוני חס ושלום, 3 שמעתי איזה שהוא ילדה שראתה כיפוד מת ו אמרת מי שהרג אותו חס ו שלום ימות, עניתי סתם אמן כן היה רצון אחר כך אמרתי סליחה ל ה' זה, ו אחר כמה שניות הבנתי שאמרתי שזה יכול להתקיים ו אמרתי סליחה שזה לא באמת היה, 3 אני עושה עדיין השתדלות לא ראות טלוויזה דברים סרטים תוכניות רק שיעורי תורה ביוטיוב. ו שראיתי שיעור בנות באו ליד המצלמה ו שמתי את היד שלי בעיניים שלי. זהו פגם? שאלה אחרונה בלי נדר בעזרת ה". יבר שלי שאל אותי בוא למניין ו לא הסכמתי כי זה היה על חשבון השיעור שזה יקח לי חצי שעה או רבע שעה, ו בסוף כן התעכבתי. היה גם מניין כבר זה סתם היה לבוא, שמעתי שאפשר להיות בעולם לדקה אחת אפילו לזה, האם מה שעשיתי היה בסדר?

  59. עוד שני שאלות. לפעמים יש לי ככה סתם בלב אם עשיתי מצווה אז כאילו אני אומר בלב אני מצטער שעשיתי את זה ואני לא רוצה להגיד את זה זה סתם יצר הרע? כי לעמים אני אומר בלב לא שאני רוצה אני מצטער על המצוות שלי ככה הכל ימחק לי ו מה שאני רושם לך פה יכול להיות זה נתפס? ו אם ב גוג מגוג אני עוזר לאנא או לאחים מה שהם צרכים זה עדין חסד ב אחרית הימים זה להחזיר יהודים לה' זה צשובות שממ חשבות לי תודה

  60. יש לי חברים לא דתיים אבל אני לא בקשר איתם אני עושה את מה שאתה אומר אבל אני עדיין מפחד ו אני מנסה להחזיר את דוד שלי בתושבה יש לי בגדים חדשים איך אני ילהש אותם אני יכול לשים אותם גם בשמש שהם היה חמים או משהו ?

  61. כבוד הרב. שעושים קריאת שמע של הבוקר מתכוונים של ברכות השחר? ברוך ה' ברוך ה' המחשבות קצת פוחטים ברוך שמו! אני שמור שבוע ברוך ה' הולך קצת המחשבות בלי העין הרע, אני חושב פחות על זה לפעמים בתפילה זה בא אני רוצה לפחות חודש. לפחות שזה היה הכי פחות, האם כבוד יכול להתפלל עליי להתמודד להתנקות ממחשבות?

  62. שקמים בבוקר עושים שמע ישראל נכון עכשיו השאלה זה בברכות השחר זה הקראית שמע של הבוקר היום המחשבות עולות יותר לצערי תודה על התפילות

  63. הרב אכלתי לחם ו שכחתי שזה זה פוטר הכל אז בירכתי על התפוח האדמה ואז נזכרתי זה ברכה לבטלה? ו היה סלט לא ידעתי אם לברך או לא אז לא בירכתי עשיתי בסדר

  64. אז של היום שאני הולך לישון מה אני קורא? אז עשיתי טעות טוב שזה לא היה אם שם מלכות נגיד אני הולך לישון אז אני קורא את של יום חמישי? אבל שנגמר שבת זה כבר יום רישון. הרב יש לי שאלה על גמילות חסדים שכן שלנו בא אמרתי לו קח כוס מים הוא היה צמא הבאתי לו הוא לא מברך אין עליי עוון אני בסך הכל הבאתי לו לעזור לו זה בסדר עליי או שזה עניין שלו ו אולי אני מחשיל אותו

  65. עדיף לקרוא את התהילים בשעות היום, אז הם מעוררים יותר את החסדים. אבל גם בלילה זה לא משנה של איזה יום אתה קורא, העיקר שיש לך סדר קבוע. עשית מצוה גדולה.

  66. לא תהילים קראית שמע אז אני היום שאני ילך לישון בעזרת ה' אז היה פסוקים של הקראית שמע (נוסח ספרדי) אני ירקה את הפסוק של היום של יום חמישי או יום שישי

  67. יש לי עוד שאלה, אם קוראים תהילים זה עדיין נקרא לעסוק בתורה? עכשיו קראתי קצת זה עדיין מצווה או שזה להתפלל, ו היה רשום יוד ו היי לבד אמרתי ככה את שם השם. זה בסדר נכון?

  68. הרב היה משהו לדוד שלי ו הוא ביזבז אותו סתם אז אמרתי הוא חייב לציק הוא חייב הוא לא יכול לראות שטוב לנו זה לשון הרע ? לא קיללתי

  69. כבוד הרב לא קשה לי בכלל בצום זה אומר עליי משהו? אולי כי כשלא כואב לך או משהו אז אתה בבעיה יכול להיות אולי אני? זה שאנחנו צמים זה איסורים גם? ו מי שלא כל כך מרגיש כמעט בכלל זה לא איסורים לעצמו?

  70. כבוד הרב. דיברתי על מישהו לשון הרע חשבתי שהוא גוי, אבל יכול להיות שלא אמרתי שלא אדבר אליו שוב זה בסדר? אין לי עוון על לשון הרע. כל עוד אני לא אדבר אליו שוב?

  71. יש לי שאלה קצת מוזרה על גזל יש איזה שהוא משחק שאני משחק לפעמים יש שם כאילו להרוג מישהו שם ו לקחת מימעו דברים זה על הרצפה הוא הרג ואני בא ו נוקח לו זה משחק כאילו דברים לא משהו שהוא בכסף ראיתי במשחק נקודות ו משהו אחר הרג משהו אחר כדי לקחת ו באתי ו נקחתי לו עוד פעם זה רק משחק יכול להיות שגזל יש גם בדרגות כאלה???

  72. כבוד הרב. אני עובד על מידת השקר. בבית הכנסת כשמצעים לי משהו לאכול אני לא נוקח. כי אני מתבייש, אז אני אומר לא, האם זה נקרא ל שקר? תודה.

  73. כבוד הרב יש שאלה על התשובה שלי, אני אסביר הכל כל מה שאני עושה. ואתה תאמר לי אם אני חלקית בעל תושבה. אני מניח תפילין, עושה קריאת שמע כל יום. אני הולך לשיעורים כל יום. חמישי לומד הלכות שבת, אני כבר לא רואה טלוויזיה רק סרטים של מוסר שיעורי תודה, משתדל ביותר אני משתדל לשפר את מידותי. משתדל לא לפגום. ו לא לדבר לשון הרע אני מתפלל ביתיים רק תפילת ערבית, נטילת ידיים. אשר יצר. האם זה כבר הופך אותי לאהוב אצל ה' יתברך?

  74. אהוב בהחלט! אתה נפלא! אם קשה לך להתפלל יותר מתפילה אחת, עדיף שחרית או מנחה, ערבית זה גם דבר חשוב עד מאוד אבל שחרית או מנחה חשובים יותר.

  75. יש לי שאלה בנוגע לברכות כשאני בבית ו בירכתי שאכלתי כמה זמן יש לברכה 72 דקות ואז אחרי זה לברך שוב פעם ואם שתיתי אז הזמן נאפס מחדש?

  76. אוקיי. יש איה פירסמות שמופיע שם מישהי אז זה מעצבן זה מופיע כל פעם אמרתי לכי עזבי אותי כבר או לכי מפה זה לשון הרע? תוכל להסביר לי מה בדיוק לשון הרע

  77. יש לי שתי שאלות כבוד הרב אחת אח שלי לא מסכים לי להשתמש ב טלוויזה הוא משלם על זה השתמשתי בזה זה גזל? או שלא הוא משלם על זה ו הייתי בינטרנט הוא גם משלם אבל הוא לא הזכיר את זה 2 כמעט פגמתי אבל לא היה לי חשק לעברה ממש לא ברוך ה" ראיתי את אמא שלי בא אז הפסתקי בלי שום קשר לא היה לי כבר את היצר תעשה את העברה אמרתי וידוי חרטה אני כבר לא ממש מרגיש צער האם אני צריך גם לקרוא תיקון הכללי?

  78. הרב ב שמע ישראל אמרתי במקום ישלוט בי יצר הטוב אמרתי בלי כוונה ישלוט בי יצר הרע זה אומר משהו אולי משהו לא טוב אולי סימן לא טוב????!!!!

  79. יש לי שאלה חשובה על נדר פעם נדרתי לא לשחק באיזה שהוא משחק ואני לא שיחקתי בוא אבל שיקחתי במשחק ממש כמו הוא אותו דבר ו אבל במה שנדרתי על המשחק הספציפי לא נגעתי בוא זה בסדר ו אם אני נודר במשהו שכעסתי עליו נדרתי מתוך כעס זה נחשב???? ו אם עברתי על איזה שהוא נדר איך אכפר?

  80. כבוד הרב ראיתי אנשים שהם מזעים ממש אמרתי נעשה חסד הבאתי להם בקבוק מים אני לא יודע אם הם ברכו או לא סביר להניח שלא וגם טיפה כאב לי שחם להם לא יודע למה אבל הייתי חושב על החסד עשיתי חסד או לא יש לי עוד שאלה אבא שלי נפטר נכחתי גרביים שלא זה גזל?אבל אני בטוח שהוא היה מתיר לי

  81. לכפר על נדר אפשר עם תשובה כמו כל חטא, מתחרטים ומקבלים שלא להמשיך בחטא, ניתן להתיר נדרים לילד מגיל 12.

  82. אבל אם נדרתי שאני לא יעשה משהו נגיד לא לשחק במשחק אהוב לתמיד ואני עדיין ממשיך לשחק בוא איך אפשר לכפר על הנדר בלי לעשות התרת נדרים

  83. אי אפשר לכפר בלי לעשות התרת נדרים, שהרי אתה בכלל לא מתחרט על החטא אתה ממשיך לחטוא כל פעם שאתה משחק…. תשובה זו חרטה אמיתית על החטא והחלטה להמנע מלחטוא עוד.

  84. זה כפר מצויינת אבל האיסור ישאר בתוקף גם מכאן ולהבא, מטרת ההתרה לאפשר לך לשחק אחרי שיתירו לך את הנדר.

  85. כבוד הרב נזכרתי שפעם אחת רשמתי על מי שהיא דבר לא טוב פרסמתי את זה בפייסבוק אבל זה היה מזמן ואין את הפייסבוק הזה והייתי מתחת לגיל בר מצווה איך אני אכפר על זה

  86. יש לי בעיה אם תפילת ערבית, אני לא מצליח לקורא כל כך את המילים. בדברים אחרים אני יכול. ואני לא קורא אם כוונה, למה דווקא בעבודת ה"? ויש לי עוד שאלה אני לא מברך עדיין ברכת המזון. אז אכלתי משהו עבר כמה זמן 10 דקות שעה, אני צריך לחזור לברך על משהו. נגיד גבינה או לחם אני מחוייב לעשות עוד פעם נטילה והמוציא?

  87. שאני מסיים לאכל אני לא מברך ברכץ המזון. עבר חצי שעה ונגיד אני רוצה לאכל…. חומוס סתם אני צריך לברך או לא זה עדיין פוטר את זה

  88. אם הסחת כבר דעת מהאכילה אתה צריך לחזור ולברך, אבל ידידי, אני שואל שוב, למה לא תברך ברכת המזון? זו מצוה מהתורה וזה לוקח 3 דק' בדיוק…

  89. הרב רשמתי בסירטון אחד מישהו אוכל דבר לא כשר וזה מה שרשמתי לו פשש אל תדאג צדיק ה"יתפור אותו היתר הרע קשה קשה על תשפטו אותו זה חילול ה" ככה רשמתי משהו נגדו??!

  90. חז"ל אמרו צינים ופחים בידי אדם… כלומר, יש לשמור על הבריאות ולא להצטנן, צינון אינו תמיד יסורים אבל הוא ודאי מועיל לכפ]רת עוונות.

  91. כבוד הרב סבא שלי נפטר לפני חצי שנה ויש לי קצת חששות לגבי גן העדן
    ראיתי כמה הרצאות של הרב אמנון יצחק והוא אמר שנכנסים לגן העדן עם שמים כיפה והולכים לבית הכנסת וחוזרים בתשובה
    אז סבא שלי הלך לפעמים לבתי כנסת ביום כיפור והוא לא דתי אבל שומר מצוות ואני לא יודע עם הוא בגן עדן
    אז רציתי לשאול מה צריך לעשות כדי להגיע לגן עדן כי סבא שלי היה טוב ונדיב

  92. חשבונות שמים לא נוכל לדעת, אבל מה שברור שצאצאיו כאן בעולם הזה יכולים לגרום לו לעילוי נשמה וכפרה, בכל מצוה שמקיימים לעילוי נשמתו, לימוד תורה צדקה התחזקות במצוות, אמירת קדיש, כל מה שאפשר יועיל לו מאוד. בהצלחה.

  93. הרב היום נפלתי אני חושב שזה נפילה היה לי תאווה לשווארמה כבר כמה ימים חיפשתי אחת כשרה אם תעודת לא מצאתי אז בקיצור הבלתי למקום וראיתי תעודה הכשר נפלתי פה אכלתי וידעתי שבירקות יכול להיות תולעים ואכלתי עשיתי תשובה אבל אני לא מרגיש חרטה ו שאכלץי אמרתי בלב ה' יסלח לי מה אתה דואג נלחמתי בזה אל תקשיב לו ה' לא ירחם עליי בגלל שאני אומר דבר כזה בקיצור עשיתי תשובה זה מתקבל או שה' לא מקבל את זה תודה

  94. ברכת אלוקי נשמה ומעביר שינה אין לומר, לגבי ברכות התורה, אם ישנת ביום האתמול בצהריים, אתה יכול לומר, שאר הברכות אפשר לומר כרגיל. ברכת על נטילת ידים תאמר אחרי היציאה מהשירותים לפני שחרית.

  95. אם לא ישנת לא ביום הקודם ולא בלילה ולא במהלך היום הבא עד למחרת. אם ישנת באחד מהזמנים האלו, אחרי השינה + הלילה שלא ישנת בו, אפשר לברך.

  96. יש לי שאלה שמציקה לי מישהו אירח אותי ואת חברים. שלי לשיעור תורה ו הייתה לי עין רעה הסתכלתי מה הוא הציע ואיך הוא מדבר עין רעה זה פעם ראשונה ו הצטערתי על זה אני מתחרט ניסיתי לא לתושב על זה קשה מאוד לשלוט על מחשבה ה' מוחל לי על זה זה המחשבה או שזה כלום אגב זה כפיות טובה ממש ככה תודה

  97. הרב התחלתי להתפלל תפילת שחרית ואני לא יודע איפה לקרוא והאבה דברים אמרתי שמות לבעלה ו היה חסר דפים בתפילות עמידה וחזרתי על שם השם בקיצור השתדלתי התפללתי לפחות רבע תפילה אני מדלג בקיצור ה' שמח ביי?!

  98. הרב אני חושב שנכשלתי בריבת. אם יש לי 50 שקלים ואח שלי רוצה את השטר. והוא פתאום מביא לי עוד 20 שקל מתנה, בא לו לפנק אותי זה ריבית?

  99. אבל אני לא יודע איך מה שאני מתפלל עכשיו זה טוב ? אני עושה תפילת עמידה לי עוד שאלה כמעט פגמתי אתמול אמרתי אחרי השיעור אני יפגום אבל אמרתי אני ילחם נלחמתי הייתי יכול ו לא פגמתי אבל היום…… אבל זה נקרא שנלחמתי

  100. כבוד הרב יש דברים שחייבים להגיד בשחרית מה כן ומה לא והאם כשחזן אומר ה׳ מלך ולא אמרתי אני יכול להגיד אחרי שהוא סיים כי לא הספקתי

  101. כבוד הרב בשבת אני חושב ששמו את בחמין עוף אחרי שכבר נכנס או לא אני לא כל כך זוכר והעוף היה מוכן והם שמו אותו שם זה יכול להתבשל עוד? היום שהנחתי תפילין הנחתי חזק זה עצר לי את היד ככה ה" לא שמח בזה ככה אבל אני לא אעשה את זה שוב

  102. יש לי שתי שאלות על נדרים אם נדרתי לא לדבר אם מישהו ושכחתי ודיברתי עברתי על הנדר ויש התרת נדרים כללים לפני ראש השנה וזה מתיר את הנדרים אלה שאני יודע או אלה ששמעתי או שזה מתיר הכול אם אני עושה התרת נדרים רק אם משהו אחד ו אמרתי לו תנדר ו הוא התיר זה מתיר כל מה שאני יודע גם?

  103. כבוד הרב, יש לי שתי שאלות דחופות במיוחד! אתחיל באחד. גזלתי מאה שקלים מפלוני ואני לא יודע אם זה היה לפני בר מצווה. אני לא זוכר את זה אז מה לעשות לגבי זה מצד אחד אני חייב לתת אבל מצד שני אולי זה היה אחרי, אז מה יעשה לגבי זה אולי אוכל לתת את כספי לזיכוי הרבים. וכו" ואם חס ושלום אני פוגם בברית זה אומר שאני עובר עדיין על הנדר שאמרתי לך? אמרתי לך שבגלל המשחק אם אפגום אז לא אשחק אם אני פוגם חס ושלום, אני עובר על הנדר?

  104. כבוד הרב בבית של התפילין של היד למטה איפה שיש שערות שיוצאות אז כאילו בצדדים של מערב צפון יש קצת שריטות שריטה גדולה כזאת זה פסול?

  105. יש לי שאלה הייתה לי חברה שנדרתי נדר לא לדבר איתה עכשיו אני רוצה להתיר את הנדר איאפשר להתיר את זה ו שכחתי שנדרתי ודיברתי איתה אז כבר עברתי על הנדר

  106. לא משנה לא שאלתי את התשובה ששאלתי אשאל אחרת עזבתי את החברה שלי כי שמעתי שזה אסור ואני הרי פוחד מעונשים של התורה אז עזבתי זה קשה לי מאד מאד זה שעזבתי אותה והרמבם" אמר שזה בעל תושבה גמור מי שעוזב את החברה שלו האם אני גם בעניין הזה או שאני לא קשור כי אני נחפד מעונש יש הבדל משמעותי

  107. אכן עברת על הנדר וזה דבר חמור, ולכן יש למנע לחלוטין מנדרים! נדר זה לא משחק. יש למהר ולעשות התרת נדרים בפני שלושה אנשים המבינים בענין זה, פני ליעוץ אצל הרב המקומי.

  108. הרב ביום כיפור אתמול שהייתי בבית הכנסת החזן עשה וידוי אתה יודע כל מה שעושים בכיפור אז התחלתי לבכות ככה פתאום מעברות שלי מהכל גם לא עשיתי וידוי אז גם הצטערתי בקיצור זה בסדר אם זה לא שאני הכרחתי את עצמי? והאם זה מראה שאני מצטער באמת? זה מראה סימן חשוב?

  109. יש לי שתי שאלות שמציקות לי אחד סתם לדעת אמרתי כאילו לעצמי חייב לשמור עיניים כאילו התחייבנו על זה בנדר אז אני אמרתי אז מה לנדור על זה זה עם נדר לא נדרתי או משהו נכון? ו יש בלב כאילו לעזוב את דרך ה' חס ושלום זה מציק כזה זה יצר הרע נכון אמי מנסה תפסיק לחשוב יל זה אבל יצר הרע נכון כבוד הרב אם זה אז אין מה לדאוג תודה

  110. כבוד הרב אני יודע שאני יכול ללהילחם חזק יותר כדי לא לפגום ביסוד ואני משתדל 70 60 אחוז אני יודע שאני יכול יותר אבל אני לא מצליח לנסות טוב יותר היה לי יצר הרע מאוד חזק והתגברתי על זה וכמובן אחרי יום יומיים שוב נפלתי אני כבר מרגיש שאני לא באמת מצטער על זה כבר ואני לא יכול להגיד אני לא יעשה את זה כי אני יודע שזה יקרה זה רק עניין של זמן אני כאילו סתם עושה תשובה כבר אין רגש אני לא באמת מרגיש שאני עושה על זה תשובה מכל הלב אני צריך איזה עידוד קטן לפחות על מה שאני כן עושה שזה ישמח אותי

  111. אמא שלי קנתה לי ציצית והפתיליות הם קצרות אז אמרתי מעצבים נראה לי עדיף לא היית קונה בכלל זה מבטל את המצווווה שאני שם אותה?

  112. יש לי שתי שאאלות אחת אח שלי סגר את החדר והוא מרשה לי לשחק במחשב שלו ו הוא סגר אץ החדר החדר שלו אני חושב שהוא רוצה שזה יהיה נקי ו הוא סגר אותו ו שיחחתקי אני לא יודע אם הוא היה מרשה לי זה גזל? ו תה בשבת שזהו אתה רוצה לזרוק אותו מתוך התה זה בורר

  113. הילד שאני צריך להחזיר לו את ה100 שקלים אני בספק אם זה הוא או לא אני לא כל כך בטוח ו רציתי להגיד איך הוא נראה אז אמרתי הוק קצת שמנמנן זה לשון הרע?

  114. כשעליתי לישון אז חוץ מהכבוד היה לי קצת ריח לא טוב ברגליים אז שמעתי את אחשלי הוא כאילו החלו צער הוא הריח את זה ו הוא אמר קולק דתי זה חילול ה'?

  115. כבוד הרב אני כמעט חודש כבר שמור אבל אני מתחננן את העוון והיום ראיתי דברים לא טובים אבל לא נפלתי ותוך כדי שראיתי אמרתי לעצמי בלב תעשה תשובה לא יקרא כלום אני משקר לעצמי כאילו תעשה ואל תדאג תעשה תשובה והכל בסדר אני לא רוצה לחשוב ככה ועוד שאלה חשובה אני משחק במחשב של אחי והוא מסכים אני לי אבל אני יודע שבוודאי הוא לא יסיכם לי לראות דברים כאלו אני בספק הם פשוט לא יודעים זה גזל? אני כנראה צריך לבקש סליחה ככלית על גזל ככה שהם אפילו לא יודעים הם ימחילו לי יכול להיות שזהו גזל? כבר אני לא נהנה מהדבר הזה ראיתי דברים לא טובים אני יודע שמחר עוד פעם אני אראה אני כמעט בטוח אני יעשה תשובה לריק ואני כבר לא מרגיש שאני מצטער מה

  116. כבוד הרב הוא מסכים לי לשחק במחשב אבל מה שראיתי זה ני כמעט בוודאי יודע שהוא לא ירשה לי לראות דברים כאלה זה גזל? או שזה לא משום שהוא כבר הסכים לי לשחק?

  117. מה לשאול בקיצור לבקש סליחה כללית? הוא לא ירשה ואני גם יודע שזה טוב אני יודע שהוא לא יסכים אבל רק תגיד לי במידה והוא לא מסכים זה גזל????!!!!!!

  118. כבוד הרב הוא מסכים לי לשחק אבל הוא לא יסכים לי לראות דברים כאלה אני יודע הוא לא אמר לי לראות אני יודע שהוא לא יסכים אז שאני שואל את הרב זה גזל

  119. הרב יש משחק בטלפון של אמא ושיחקתי בוא ואם אני מוריד משחק משם זה נותן לי כסף חינם ככה היצורים עשו ונכנסתי לחמו בלי להוריד משחק וזההיביא לי כסף בלי שעשיתי דבר זה גזל? בלי כוונה? ואגב אני מזכיר ככה היוצרים עשו שאם מורידים משחק מקבלים בחינם

  120. יש לי שתי שאלות אחת זה יש לי דמיונות היום האזכרה של אבא שלי אז כאילו חס ושלום אני אומר בלב זה השיעור האחרון כאילו שאני לומד תורה חס ושלום אני לא רוצה לחשוב על זה מה אעשה אני ממש דואג זה היצר? ושאלה שניה פעם אחת אמרתי משהו לא במקום לחבר שלי העלבתי אותו ודוד שלי שמע את זה והוא אומר את זה זה דבר גנאי זה קללה ושהוא רואה אותו הוא אומר לו חבר שלי זה פוגע בוא אני יודע אמרתי לדוד שלי להפסיק הוא לא רוצה אני אומר לא והוא לא רוצה זה עדיין עוון עליי?

  121. אין עליך כל עון, תתחזק למשיך בלימוד התורה וזה יעשה נחת רוח גדולה לאביך במרומים, נחת רוח לא עושים רק בשנה הראשונה, כל הזמן אפשר.

  122. לא חס ושלום היצר הרע אומר לי בלב זה היום הארחון חס ושלום שאתה מפסיק ללימוד תן לי עידוד בבקשה או עצה שזה ירגיע לי את זה אני לא יודע אל תקשיב זה יצר הרע

  123. הרב יש לי מחשבות שאני לא רוצה לחשוב כאילו חבל שחס ושלום שאני עושה מצוות או לומד תורה. חס לשלום אני לא רוצה לחשוב ככה זה בא לי פתאום אני לא רוצה לחשוב ככה אז הזכויות שלי נשמרו הכל בסדר??

  124. כבוד הרב אני יכול לשמור את היסוד עד שבועיים או חודש זה המקסימום זה קשה לי מאד בגיל הזה איך אני אעשה תשובה אני יודע שאני יחזור על זה אני אני יקבל קבלה לעתיד? איך אם אני יודע שעד כמה זמן זה שוב יקרה מה אפשר לעשות במצב כזה?

  125. שלום שוב לרב יש לי שאלה על לשון הרע הייתי בישיבה בחסדי ה" יש לי חבר ששאלתי את חבר שלי איפה פלוני הוא היה בא לשיעורי תורה ושאלתי אותו איפה הוא הוא אמר הוא התקלקל כאילו כבר לא בא לשיעורים אז הוא אמר ככה הוא כבר נהרס זה לשון הרע? ואם כן מה אני יעשה איך אני יכפר על זה אני לא יודע איפה לצמוא את הפולני הזה

  126. יש לי שאלה קצת קשה לאלוקים אין זמן אין לו התחלה ואין לא סוף אז כבר נגמר העולם בישבילו אז הוא כבר דן אותנו על המעשים שלנו אצלו זה כבר שאנחנו למעלה?

  127. אין כזה דבר, אלו דמיונות שוא!!! יש להשתחרר מהם וכמה שיותר מהר!! אין כל חיוב הלכתי לעשות משהו שנוגע לגלגולים קודמים. כמו כן אין דרך בעולם לדעת מי היה ומה עשה בגלגול קודם, כך שהכל דמיונות וחבל לסבול לחינם.

  128. שלום לרב עוד פעם נפלתי יש לי שאלה אני לא מרגיש צער או שאני מרגיש אני לא יודע אבל אחרי אני קצת מבואס ולהגיד שאני לא יעשה את זה אני יודע שכן אז מה אני יעשה והתושבה שאני עושה אני לא יודע אם היא אמיתית אני כבר לא יודע באמת

  129. הרב כעסתי ממש ולא עמדתי בזה אחר כך בלי שוק קשר פתאום סתם אמרתי בלב שאני מצטער שיש לי ציצית הכעס לא היה קשור לזה סתם ככה פתאום אמרתי בלב הלכו לי הזכויות של הציצית

  130. הרב אחיין שלי נדר לא לשחק איתי באיזה משחק הוא אמר אני לא משחק איתך יותר הוא לא אמר איזה גמשחק אבל בראש שלו הוא התכוון על משחק אחד כדורגל במשחק דימיוני באקסבוקס ואני משחק איתו כדורגל אבל לא באותו משחק בסגנון אחר לגמר והוא התכוון רק על זה בראש במשחק שהוא אחר אני בטוח האם אני יכול לשחק איתו בכדורגל אחר כי הוא לא התכוון על הכל ו משחקים אחרים?

  131. שלום לרב אמר שלי נשבע על משהו עכשיו אני יודע שהיא לא תעשה התרת נדרים אתם יכולים להתיר לה את זה כאן? ורני לא יודע אם היא באמת מצטערת על הנדר אני לא רוצה להחטיא אותה היא נשבה לא להביא לי כסף לקנות אופניים היא אמרה רק אופניים אני רוצה חשמליות אפשר אולי להגיד לה כי היא לא אמרה חשמליות רק אופניים

  132. הרב שלי אמא שאמא דלי לא יודעת איך לנדור כמו ההלכה אז ככה שאני יכול להגיד לה כי היא לא יודעת איך החדרים נכון ככה אני לא מחטיא אותה נכון

  133. בן דוד שלי שאל את הרב אם אמא שלי אמרה שהיא יכולה לקנות לי אופניים כי נשבע שלא אז הוא אמר זה בסדר כי אף אחד לא יודע איך החדרים כמו. הלכה אז ככה רני לא מחטיא אותה אם אני מבקש

  134. אחיי שלי אמר שהוא לא ישחק איתי באיזה משחק הוא נשבע גם הוא לא יודע איך נשבעים כמו הלכה אז אם אמי אומר לו בוא לשחק אני מחטיא אותו? הוא לא יודע כמו ההלכה

  135. אדם שמקבל על עצמו נדר בצורה מושכלת ורצינית זה נדר, אדם שסתם מקשקש כמו שילדים רגילים לזרוק משפטים בלי לחשוב זה לא רציני.

  136. דוד שלי נשבע בגלל אחזה משהוא הוא לא היה עצבני הוא פשט נשבע אם עוד פעם אני יעשה לו משהו הוא לא ישחק יעזוב באמצע את המשחק הוא לא היה עצבני זה תופס?

  137. כבוד הרב כשאני מנסה לא לעשות את ההעברה אני לא יודע אם אני עושה כל מה שאני יכול באמת שאני לא יודע אני מנסה אבל אני כל הזמן חושב על זה מדחיק וזה בא עוד פעם ואז כבר זה מתחיל

  138. אח שלי יוצא אם אישה נשואה הוא מביא אותה לפה שאמא שלי בא הוא סוגר את החדר ואני יודע אני צריך להגיד לה שתיה לו בלגן ? או מה אני לא הוא מסתיר את זה ממנה אני לא יכול לשאול את הרב שלי כרגע כי מוקדם מאוד מה אני אמור לעשות?

  139. הרב יש לע אופניים חשמלים וגם אחיין שלי רוצה לקנות בגלל שהוא ראה משלי שיש לי הןא ינסע בזה בשבת אמרתי לו תקנה סתם לא חשבתי הןא רצה הוא שאל אבאב שלו בלי שון קשר ידעתי שהוא ירצה בגלל שהוא יראה ממני חס ושלום זה לא בא עליי החילול שבת נכון?

  140. הרב , מלא ילדים נודרים נדר בבית ספר בסביבה וכ"ו , ואני גם נמצא בסביבה כזו או אחרת וכל פעם אני מתאפק לא לנדור נדר , ואני חושב שפעם אחת נדרתי איך אני מפיר אותו?

  141. הרב שלום מוצר לראות סדרות טלוויזה שיש לשון הרע אבל זה סדרה לא באמת מתכוונים לזה וזה לא השמות האמיתיים. שלהם אני יודע שאסור לראות טלוויזה לצערי קשה להפסיק

  142. שלום הרב אח שלי נוקח את האופננים שלי שנשבעתי לא לתת לא והוא נוקח ואני לא אומר כלום יש עוד בעיה אני לא יודע איפה הוא נוסע הוא יוצא אם אשה נשואה ואני לא יודע אם הוא נוסע אליה או כל מקום אחר של עברות אני מסייע בידו אני שומע לםעמים הוא אומר שהוא ילך אליה אם האופניים אני מסייע בידו?

  143. אמא נשבעה שהיא לא תביא לי כסף יום ריאשון אז זה בסדק לבקש ביום שני? או שתלוי מה היא חשבה שהיא אמרנ את זה בכל אופן היא נשבעה שהיא לא תביא לי ביום ריאשון אולי הכננה שלה בכלל כרילו שאני יזהר אבל היא אמרה במילים האלה אני נשבעת לך אני לא יתן לך את ה100 שקל ביום ריאשון

  144. שלום הרב יש לי שאלה ממש מוזרה אבל אני מקווה שתבין ביום שבת התחיל לי ביידים קליקים וזה לא מפסיק אני לא יושן כי אני עושה את זה כל 8 שניןת בערך אז אני לא יושן ואני רק על זה אני לא יכול לעשות כלום למה ה' נותן לי את זה אולי זה איזה שהוא עוון שעשיתי? אני ממש ער עד הבוקר ואני לא יושן כי אני לא יכול לעשות כלום חוץ מי זה

  145. כל צער שבא לאדם הוא כפרה על חטא או נסיון, תתחזק במצוות ותתפלל לבורא העולם והכל יהיה בסדר. לא צריך בלחץ, רק בשמחת הלב.

  146. שלום הרב אמא שלי נשבעת המון היא נשבעה לא לתת לי משהו ולא לקנות לי כלום עוד פעם היא נשבעת המון היא אמרה שהיא לא תביא לי משהו היא אמרה באלוקים אז רציתי לשאןל זה תופס הרב? אולי לא בגלל שהיא נשבעת המון ולא מקיימת כלום

  147. שלום כבוד הרב,אני בת 19 ואני באה ממשפחה קווקזית ומאוד פרימיטיבית עם חוקים נוקשים,אני מעשנת סיגריות וההורים שלי גילו כמה פעמים שאני מעשנת וויתרו לי בתנאי שאפסיק לעשן אמרתי שאפסיק ולא הפסקתי כי זה קשה לי ובפעם השלישית שהם גילו הם ממש התעצבנו עלי אז מרוב לחץ נדרתי נדר לא לעשן יותר סיגריות כי ידעתי שככה הם ירגעו ויאמינו לי שהפעם אני יפסיק,עכשיו אני ממש מתחרטת כי זה ממש קשה לי ואני לא יודעת מה לעשות כי זה היה מתוך לחץ לא ידעתי מה ולא חשבתי על ההשלכות וההיתי בטוחה שאצליח לעמוד בנדר..וגם נדרתי בהתחלה שלא אעשן כל עוד אני גרה אצלהם בבית ואמא שלי אמרה לי לנדור שאני לא אעשן בחיים זאת אומרת היא גרמה לי לנדור לא לעשן בחיים..אם תוכל לעזור לי אשמח,תודה

  148. אנחנו לא עוסקים בזה, שהרי להמרות את פי הבורא יתברך זה הדבר הכי נורא שיכול להיות. במקרה זה חכמים גילו לנו שבעוון נדרים בנים קטנים מתים רחמנא ליצלן.

  149. הרב יש לי בעיה די גדולה נשבעתי לא לשחק במשחק וגם נשבעתי לא להתיר את זה ידעתי שהיה לי טיפה קשה פשוט היה לי כעס ובגלל זה אמרתי את זה איזה פתח אני יכול למצןא אני לא מוצא כלום אבל אולי יש ךי משהו באותו זמן אם היו אומרים לי הייתה נשבע אם היה לך בושות כי אני הולך כל הזמן לחפש ו לא נעים לי אם הייץי נןדר באותו זמן בלי שהיה לי כעס בטוח הייתי אומר לא הייתי נשבע כי אני לא הייתי רוצה לעשות את זה אבל באותו זמן שכעסתי אני לא יודע אם כן או לא הרב יכול לעזור לי בבקשה לחפש איזה שהוא פתח?

  150. שתי פוסקים אמרו לי שהם לא מוצאים איך להתיר לי הם אמרו כנראה איפשר להתיר התקשרתי אךיהם בגלל שהם לא מוצאים פתח אבל תלמיד חכם אחד התיר לי הוא אמר מאיכרה אתה מצטער אני לא זוכר אבל אמרתי לו שאני כבר חשבתי לעשות לזה התכה לפני או אחרי ובגלל זה גם אמרתי כי הייתי בטוח אמרתי יכול להיות שזה בעיה לא ידעתי בוודאות אבל הוא התיר לי אפשר לסמוך על זה נכון? ואמרתי אני זוכר פעם אחת באלוקים אני יזוק את האופניים אבל חשבתי ממש לזרוק נפלט לי וזרקתי אותם על הרצפה אני צריך התתרה עדין סליחה שיש

  151. אני מגיל ילדות נהוג מבית הורי לא לאכול אורז בפסח על אף שאנחנו אוכלים קיטניות בפסח.
    פסח השנה החלטנו שאנחנו כן אוכלים אורז בעיקר בגלל הילדים.
    חבר אמר לי שהוא חושב שאני צריך להתיר את הנדר האם נכון הדבר?

  152. חלילה לעזוב את המנהג, מה הבעיה עם הילדים? יש הרבה מאוד מה לאכול גם בלי אורז! ובכל מקרה גם ספרדי לא יבטל מנהג זה בלי התרת נדרים. ויש דעות שעל מנהגי אבות לא מועילה התרה.

  153. שלום הרב אחותי עשתה לי אינטרנט לפני כמה ימים והיא משלמת וביקשתי מאלי לא לגלוש בשבת לפני כמה ימים אמרתי לו את הקוד וביקשתי ממנו לא לגלוש בשבת והוא אמר שהוא לא אבל אני לא כל כך מאמין לו זה מה אפשר לעשות ? זה יבוא עליי? אני ביקשתי

  154. שלום הרב לאח שלי נולד ילד ואח שלי השני אמר לי בוא נצא לראות את הילד בשבת הוא אמר שהוא ראה 3 כוכבים ושזה בסדר לצאת זה היה בשעה 8:22 לא ידעתי מה לעשות זה היה בסדר ? זה חילול שבת?

  155. זה כבר היה מוצאי שבת לרוב הדעות, אבל להבא אין לבדוק כך אלא לעשות לפי מה שכתוב בלוח! כמובן יש גם להתפלל ערבית בבית הכנסת ולומר אתה חוננתנו והבדלה, למה כך??

  156. שלום הרב
    נדרתי שאני לא שותה אלכוהול תקופת זמן מסויימת וכבר מאוד קשה לי לעמוד בזה בשל הרבה אירועים שיש לי בזמן האחרון (אירועים שלא לקחתי בחשבון בזמן הנדר וסתם זרקתי את הנדר באוויר בגלל שהייתי בסערת רגשות) האם יש אפשרות להתיר את זה איכשהו ? תודה.

  157. איך אני עושה את ההתרה הזאת , כמו מה שכתוב פה שאני מספר להם והם אומרים "מותר לך מותר לך מותר לך"

    ודבר שני – השלושה אנשים האלה צריכים להיות רבנים או משהו ? כי קצת יהיה לי קשה להשיג – אפשר להסתפק בשלושה אנשים שהם שומרי שבת וגברים או שאפשר גם נשים ?

    סליחה על החפירה פשוט ממש חשוב לי לעשות את זה נכון בלי טעויות .

    תודה !

  158. שלום,

    מישהי דיברה איתי על מישהי אחרת. והרגשתי עם זה לא טוב. ואותה האישה המשיכה לספר דברים נוספים ולהביע את דעתה… בזמן שהיא דיברה היא אמרה לי "את מבטיחה לא לספר לה את מה שאני אומרת לך" ואמרתי לה "כן".
    עכשיו לא רק שבאותו הזמן הרגשתי עם זה ממש לא נעים ולא רציתי לדבר על אותה הבחורה. (גם ככה הצד שלי היה להגן על אותה בחורה, שהיא חברה טובה שלי. אבל זה לא משנה לנושא הרכילות). אני רוצה לבקש ממנה סליחה שדיברתי עליה ושמעתי עליה רכילויות.
    כשאני מבטיחה משהו קשה לי לא לקיים אותו, אבל אני מאוד רוצה לבקש ממנה סליחה על זה ששמעתי ולא הפסקתי את הרכילויות.

    האם אפשר לעשות זאת?
    אני מניחה שזה הפרת נדר?
    מה עליי לעשות? קשה לי עם זה כי היא חברה טובה שלי ואני רוצה לבקש את סליחתה (הבחורה שדיברו עליה יודעת מה הצד השני חושב, זה לא שאני מחדשת לה משהו… ועדיין בגלל שהבטחתי אני בדילמה. גם לא בכוונתי לספר לה מילה במילה אלא באופן כללי ולבקש סליחה)

  159. אין טעם לבקש סליחה על ששמעת ממנה רכילות, כי בקשת הסליחה רק תגרום לה צער על כך שמדברים עליה וכו'. מספיק שאת מתחרטת.

  160. תודה על התשובה המהירה!

    היום בבוקר סיפרתי לאמא שלי כי הרגשתי רע שריכלתי. אבל זה לא הוציא ממני את ההרגשה הלא טובה.

    האם על זה שסיפרתי לאמא שלי אני צריכה לעשות התרת נדרים? (בעיקרון אם אני זוכרת נכון, אותה האישה אמרה לי לא לספר לפני שהיא סיפרה לי משהו שלא ידעתי, שאת זה לא סיפרתי לאימא שלי, (אלא הצגתי לה בכלליות את השיחה עם עיקרי הדברים) אבל לא הבנתי אם הכוונה הייתה שהתחייבתי לא לספר דבר אחד איפילו מכל השיחה או רק את החלק שלא ידעתי).

    אם היו מרכלים עליי הייתי רוצה לדעת למרות שזה אולי היה מעציב אותי, במיוחד בגלל שזו חברה טובה שאני סומכת עליה ואנחנו מדברות ונפגשות הרבה… אני בטוחה שגם היא תרצה לדעת ולכן הנושא מפריע לי וגם בגלל שאנחנו חברות טובות מאוד. וקשה לי להחזיק את זה בבטן כי זה לא יפה. וגם מבחינה מוסרית נראה לי שצריך לספר לחברה טובה. (אני מתקרבת לדת ככה שעד עכשיו עבדתי לפי המוסר שיש לי בין אדם לחברו וכנראה שכן הייתי מבקשת ממנה סליחה). מה לעשות אם ההרגשה ממשיכה?

    כמובן שאשתדל מאוד לא להכנס לסיטואציה דומה פעם נוספת. אבל אנשים אוהבים לרכל וזה מאוד קשה להמנע מזה ולפעמים אנשים מדברים איתי על אנשים אחרים בלי שאני ממש מעוניינת… ולמיטב הבנתי, לפי הדת איסורים בין אדם לחברו הם הכי חמורים וזה כולל רכילות (תתקנו אותי אם אני טועה, כי אני עדיין בתהליך למידה)… גם בעבודה מרכלים… ובכל מקום… מה אני אמורה לעשות? איך נמנעים מזה?

  161. לא נראה שהיתה כאן כוונה לנדר ואין צורך בהתרת נדרים, גם ההתרה לא תועיל [במידה וזה היה נדר] כיון שזה היה נדר עבור המספרת ולא ניתן להתירו אלא בידיעתה…
    ההרגשה הטובה שלך אינה שיקול בשאלה האם לצער את חברתך, אינני יודע על מה את מתבססת כשאת אומרת שהיא רוצה לשמוע, ברור שאם היא תדע שידברו היא תרצה לשמוע מה דיברו אבל למה לצער אותה ולומר שדיברו? מה יתן לה הצער הזה? בפרט שהיא תרצה לדעת מי דיבר ואת זה אסור לך לספר כי זה שוב לשון הרע… למה להכנס לנסיון…
    שכחי מהענין וגמרנו.
    יש להשתדל מאוד כאשר מישהו בא לדבר איתך לשון הרע אימרי לו ברורות אני לא עובדת חזק על הנושא של לשון הרע ולא מעונינת לשמוע! לאט לאט אנשים יתרגלו שאיתך לא מדברים על אנשים.
    בהצלחה

  162. האיסור למפרע אינו בטל, לגבי ה שעברת על הנדר יש הרבה לחזור בתשובה, ולגבי ביטולו מכאן ולהבא יש להתייעץ בפרטות עם הרב המקומי כיצד לבצע זאת. בכל מקרה מה שנדרת בחייך זה לא יגרום לך סכנת חיים… אבל איסור נדר יש כאן.

  163. היי כבוד הרב ,
    נדרתי נדר מרגע של חולשה ושאני מסתכל על זה במבט לאחור אני מתחרט על הנדר .
    איך אפשר להתיר את הנדר ? נדרתי שאם הוא יעשה X אני אעשה Y ואני מאוד מפוחד במידה והוא יצליח .

  164. התרת נדרים זה דבר רציני שנעשה בפני שלושה דיינים המבינים ענין נדרים, ורק כאשר יש נימוק הולם להתרה, תתייעץ עם רב בית הכנסת אם יוכל למצוא נימוק להתרה ולקבץ עבורך שלושה כאלו.

  165. אין איזה אפשרות להתיר את הנדר מרחוק ?
    זה נדר שלא היה מכוון אני מתחרט על הנדר הזה.
    אין עוד אפשרות אשר אפשר להתיר את הנדר ?
    אני מודע למצב שזה חמור לנדור אני התכוונתי להגיד גם בלי נדר אבל התבלבלתי באותה הסיטואציה .

  166. נדרתי נדר לפני כשנה
    אני לא זוכרת את הנדר כל כך
    אבל הנוסח פחות או יותר
    שאם אכנס להריון אגיע לקברם של רבי שמעון בר יוחאי ורבי יהודה בר אלעאי
    בינתיים עוד לא נכנסתי להריון לצערי
    אשמח להתיר את הנדר