משחק שבור המונח ברחוב זמן רב

יש לנו משחק שנשבר בו ההגה מצאתי ברחוב אחד בשוליים את אותו המשחק אבל שם חלק אחר שבור, משחק זה כבר שוכב ככה כבר הרבה מאוד זמן, השאלה שלי היא האם אני יכול לקחת את המשחק, האם זה סימן שאין הבעלים התייאשו ממנו?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה

אם החלק השבור הוא משמעותי ומפריע לשימוש, מותר לקחת את המשחק, משום שברור שהבעלים זרקו אותו.
אבל אם מדובר בחלק לא חשוב וכל המשחק שלם וראוי לשימוש, יש צורך להמתין זמן רב (כשנה) עד שיהיו בטוחים שהבעלים התייאשו.

מקורות:

לכאורה יש סימן בחלק השבור ומשום כך אין להניח שהבעלים התייאשו. לעניין הדין אם עבר זמן רב, עיין בשו"ע חו"מ סי' רס סעיף א.