קיבל החזר בגין תלונה על מוצר שנשלח ולא הגיע ולאחר מכן המוצר הגיע

הזמנתי מוצר דרך אתר של חנות של גויים באנגליה ששולחים את המוצר דרך הדואר לארץ.
לאחר שהמוצר לא הגיע הרבה זמן אחרי שהיה אמור להגיע שלחתי להם מייל שהמוצר טרם הגיע, ומה שקרה זה שבדיוק באותו יום אחרי שכבר כתבתי את המייל קיבלתי בדואר הודעה שהמוצר הגיע.
שכחתי מהמייל ששלחתי להם ואחרי כמה ימים אני מקבלת מייל מהם שהם מזכים אותי על המוצר שהזמנתי בגלל המייל שכתבתי להם שהמוצר לא הגיע.
השאלה שלי היא אם אני צריכה עכשיו לעדכן אותם שבסוף המוצר הגיע או שבגלל שהם גויים אין צורך בכך?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה

מן הדין אין צורך לעדכן אותם, אבל ראוי לעדכן אותם.

מקורות:

מדובר בטעות גוי ולא בהטעיה משום שבשעת שליחת המייל המוצר אכן לא הגיע. עיין רמ"א חו"מ סי' שמח סעיף ב. בנוסף לכך, המוכר גם יודע שיש אפשרות שהמשלוח התעכב ובסוף יגיע ואם הוא דורש לשלם שוב אם המוצר מגיע, עליו לדרוש כן במפורש.

לענין כיצד ראוי לכתחילה לנהוג עיין בבאר הגולה שם אות ה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש מצווה לקדש שם שמים ולומר למוכר שאני יהודי ולכן אני מגלה לך את הטעות. וכן כתב הבאר הגולה בחו"מ סי' שמח אות ה ומוסיף "ואני כותב זאת לדורות שראיתי רבים גדלו והעשירו מן טעות שהטעו העכו"ם ולא הצליחו וירדו נכסיהם לטמיון ולא הניחו אחריהם ברכה". ומביא מה שכתב בספר חסידים סי' תתרעד וז"ל: "אל יעשה אדם עול אפילו לנכרי ואלו דברים מורידים את האדם ואין הצלחה בנכסיו ואם השעה עומדת לו יהיו נפרעין מזרעו".