לא ייחד מטבע לחילול מעשר שני

אני מתארח השבת בבית הורי.
יש להם עץ לימונים בבית,ואבי כשהוא קוטף מהעץ הוא מברך מהנוסח וזורק לפח חלק מהכמות.
אולם הוא לא מייחד מטבע למעשר שני וכד'.
האם בדיעבד מותר לאכול? ואם שמו כמות של לימון מאוכל שאין שישים כנגדה האם זה בטל בשישים ומותר?

תשובה:

שלום רב.

ראשית אני מציע לך לעשות לאביך מנוי בקרן המעשרות, ולהביא לו את הנוסח שלהם שבו הם מחזיקים עבורו מטבע ובכל פעם שהוא מפריש תרו"מ ואומר מהנוסח שלהם הוא מחלל את המעשר שני על המטבע הנמצא ברושתם עבורו.

לשאלתך, בנוסח ההפרשה מפרישים גם את המעשר שני, הבעיה היא שלא ייחד מטבע והוא חילל על מטבע שברשותו, ולכן הפירות מותרים באכילה כיון שהופרשו מהם תרומות ומעשרות כדין, אך ברשותו של אביך יש מטבעות שחילל עליהם את קדושת המעשר ולא ביער אותם, ולכן על אביך לקחת מטבע אחת ולומר שכל הקדושה שיש במטבעות שברשותו שיש בהם מעשר שני יהיו מחוללים על המטבע הזו ואת המטבע הזו לבער.

שבת שלום.