כף שנפלה על כיריים טרפות

האם כף שנפלה מהסיר אל הכיריים, תוך כדי בישול, מותרת?

תשובה:

שלום רב.

גם אם היה רוטב בין הכף לכיריים הטריפות בדיעבד הכף לא נאסרה, ניתן לשוטפה ולהמשיך להשתמש בה

מקורות:

ראה כאן.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. בשולחן ערוך יורה דעה הלכות בשר בחלב סימן צב סעיף ו
    נהגו העולם לאסור כשנפל על הדופן שלא כנגד הרוטב. ודוקא כשנפל באותו צד שאינו כנגד האש, אבל אם נפל כנגד האש, מותר, שהאש שורפו ומייבשו.
    ולכן כאשר משתמשים בכיריים שהם חצובות האוכל לא יפול כנגד האש ויש חשש שהמאכל לא ישרף והכיריים יהפכו לטרפים מבליעות של מאכלים קודמים
    ולכן יש מקום לאסור הכף