לקחה מהסופר שקית עם מלפפונים בטעות

אשתי עשתה קניות השבוע, וכשהגיע הביתה מצאה שתי שקיות של מלפפונים, והיא שילמה רק על אחת מהם (בדקה המשקל שכתובה בקבלה). כנראה, שקית השנייה נכנסה לתוך קניות שלה בטעות, וכנראה שילמה עליו מישו אחר ששכחה אותה, ואי אפשר לדעת מי זאת היתה.
לפי חשבון, שווי המלפפונים כ-שקל וחצי. מה לעשות אתם?
תודה

תשובה:

יש לחשבן את המחיר המדויק של המלפפונים (לפי המחיר בחנות זו) ולרשום את הסכום על פנקס עם פרטי המקרה ולכשיבוא אליהו הנביא יש לשלם סכום זה לבעל המלפפונים. את המלפפונים אפשר לאכול.

יש להודיע בקופה הראשית על הסיפור ולמסור את מספר הטלפון במקרה שבעלת המלפפונים תרצה ליצור קשר. אין צורך לעשות פעולות יותר מזה.

מקורות:

למלפפונים יש סימן של משקל (במיוחד כאשר הקונה כבר שילם והמשקל רשום לו על הקבלה). מאידך למאבד אין קפידא במלפפונים אלו יותר מאחרים. גם אם היה משיג את זה שלקח בטעות באותו יום היה מעדיף לקבל את הכסף בהזדמנות ולא לטרוח ללכת במיוחד לביתו של המוצא כדי לקבל מלפפונים בשווי שקל וחצי. ולכן ניתן לקנות אותם במחירם מיד, עיין בשו"ע חו"מ סי' רסז סעיף כא.

במקרה זה אין צורך להכריז, משום שאדם המאבד שווי של שקל וחצי לא הולך לקרוא מודעות, כך שתליית מודעות לא יעילה.