ברכת המוציא על לחם מחומרים פשוטים

לכבוד הרב שלומות.
אני נמצא כרגע בבית בשכונה מוסלמית בעיר במערב אפריקה.
השאלה היא: האם אפשר לברך ברכת המוציא לחם מן הארץ גם על הלחמים שנאפים במאפיה המקומית שמאד קרובה לביתי.
אני חייב לציין שמדובר במקום עני מאד שלא יכול להרשות לעצמו יותר מדי ולכן הלחמים נעשים מחומרים רגילים ובכמויות יחסית גדולות.מחיר כיכר לחם כשקל אחד עד שקל וחצי.
בתודה מראש
אביקם

תשובה:

שלום רב.

ברכת המוציא לחם מן הארץ אינה תלויה באיכות הלחם, אלא כל שיש לזה צורת פת, וזה נעשה מחיטה מברכים עליו 'המוציא לחם מן הארץ', ולכן אף אם זה מחומרים רגילים הברכה היא כברכת לחם רגיל.

בהצלחה רבה ושבת שלום.

מקורות:

שולחן ערוך סימן קס"ח.