מה מברכים על שלווה?

כבוד הרב שלום,
רציתי לדעת מה מברכים על שלווה. הברכה על מאכל המכיל מחמשת מיני דגן הוא מזונות, רצית לדעת מה הכלל אם כן שעומד מאחורי הברכה על שלווה או שצריך לברך ברכה אחרת?

תשובה:

שלווה היא למעשה גרעיני חיטה תפוחים. ולכן מברכים עליה כברכת גרעיני החיטה 'בורא פרי האדמה' ולא מזונות. רק אם עברה בשול או אפילו שרייה במים עד שהפכה לדייסה וכיו"ב – ברכתה מזונות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. הרב טעה. הברכה על השלווה היא מזונות. החיטה עברה שינוי עבר טפיחה כתוצאה מחום גבוה . אם החיטה הייתה עוברת קליה אז היה הברכה שהכל

  2. הרב המשיב לא טעה כלל, הוא השיב על פי הכללים הפשוטים של סי' רח סעי' ד, וכן הורו האגרות משה ח"ד סי' מה, פתחי הלכה פ"ח סעי' נג בשם הגרש"ז אויערבך, שו"ת אור לציון ח"ב פי"ד סעי' כא, שכל דגן התופח על ידי חום עדין לא בגדר מבושל ודינו כקליות שברכתם אדמה.